Tiltakozunk a MEGEMELT játékadó ellen!

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett, a zárószavazás előtt több ponton átírt törvényjavaslatot 244 igen és 85 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés. A szerencsejáték-törvény eredetileg úgy módosult volna, hogy a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedik november 1-jétől. A fideszes Lázár János indítványa alapján azonban a pénznyerő automaták tételes adója a ma hatályos mérték öt-, illetve hatszorosával nő: havi 100 ezer helyett 500 ezer, míg a játékkaszinókban üzemeltetett gépeké 120 ezer helyett 700 ezer forint lesz.

A játékadó ilyen mértékű megemelése, adóemelésen keresztüli tiltás, ami mintegy 70 Mrd forint adóbevételtől fosztja meg az országot, kb. 60000 ember válhat munkanélkülivé.

Az aláírással engedélyezem GamingPeople GP, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.