Tiltakozás a Ripost szolidaritást aláásó hangulatkeltésével szemben

Mi, szociális munkások, és más szociális ágazatban dolgozó szakemberek tiltakozásunkat fejezzük ki a Ripost 2018. november 9-én megjelent „Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével?” című hangulatkeltő, már-már uszító cikkével szemben. Tiltakozásunkkal együtt kinyilvánítjuk, hogy a hajléktalan emberek (és minden más érdemtelennek tartott szegény társadalmi csoportok) közénk tartoznak, és a hajléktalan létállapotokhoz vezető kezeletlen szociális problémák valódi megoldása mindannyiunk közös felelőssége és érdeke.  

A médiának ebben az a feladata, hogy objektív, mélyreható ugyanakkor közérthető képet fessen a helyzetről. Ez alól az elvárás alól nem bújhatnak ki az olyan bulvár színvonalú sajtóorgánumok sem, mint a Ripost. A szolidaritást aláásó hangulatkeltés, uszítás nem segít a probléma megoldásában, épp ellenkezőleg, társadalomromboló  hatása van. Éppen ezért várjuk a csatlakozókat a szociális szakmán kívülről is.


Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete - Kemény András    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete - Kemény András, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót. Ezt a petíciót reklámozni fogjuk olyan emberek körében, akik más petíciókat is megnéznek honlapunkon, de ezt még nem látták.

Facebook