Tiltakozás a Berente 582/1. hrsz.-ú telephelyen létesítendő és üzemeltetendő anilin gyártó üzem ellen

Alulírottak tiltakozunk a Berente 582/1. hrsz.-ú telephelyen létesítendő és üzemeltetendő anilin gyártó üzem ellen. Követeljük, hogy a Tisztelt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az anilin gyártó üzemre semmilyen engedélyt ne adjon, továbbá a már kiadott engedélyeket vonja vissza.

Berentét körbeölelik a különböző vegyipari egységek, gyárak, üzemek. Egy meghibásodás esetén ezek egymás hatását erősítik. Továbbá Berentéről nincs érdemi menekülőút, amit egy esetleges – a település biztonságát érintő – esemény bekövetkezésekor használni lehetne. Minden szilárd burkolatú út megközelítése ellehetetlenül az uralkodó szélirány miatt. Kijelenthető, hogy havária bekövetkezésekor a lakosság menekülése, menekítése, illetve a kormányzati segítség bejutása csak erdei úton, illetve légi úton lenne lehetséges. Berente lakossága semminemű további kockázatot nem tud vállalni, ugyanis a jelenlegi kockázati szint sem elfogadható.

Az aláírással engedélyezem dr. Csordás Levente, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.