Távolítsák el az "Ádám keresi Évát" köztéri plakátjait!

Mélységesen felháborít, hogy az országot ellepték a Viasat 3 nevű csatornán futó "Ádám keresi Évát" című műsor meztelen férfiakat és nőket ábrázoló plakátjai. A köztereken, főutak mellett és nem egyszer a játszóterek közelében is elhelyezett reklámokon aktfotók láthatóak, amelyeken a meztelen modellek nemi szerveit mindössze egy vékony fekete sáv takarja el.

Mint fiatal, tiltakozom, hogy a műsorral és a plakátokkal egy agyonszexualizált testképet próbálnak kialakítani bennem, holott már így is a generációmat súlyos önértékelési és személyiségzavar jellemzi a médiában a végletekig sugallt tökéletes test kultusza miatt.

Mint szülő, tiltakozom, hogy legjobb szándékom ellenére sem tudom megvédeni a gyermekeimet a fiatalkorúakra káros tartalmaktól, amelyek azt sugallják bennük, hogy csak akkor szerethetőek, hogyha méltóságukat levetkőzve szexuális eszközzé alacsonyodnak le.

Mint keresztény tiltakozom, hogy a képernyők előtti meztelenkedést és kivetkőző-showt a bibliai Ádám és Éva nevével fémjelzik, akik a műsorral ellentétben nyomban elrejtették meztelenségüket, amikor azt észrevették.

Arra kérem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, hogy a fiatalkorúakat védő elveikkel összhangban távolíttassák el a plakátokat és lépjenek fel a fiatalokat károsító műsorral szemben!

Ha egyetértett a petíció céljaival, kérjük, írjon levelet az Önszabályozó Reklám Testületnek, itt, ezen a linken. A plakátok konkrét helyét, a panasz indokát és képet is csatolhatják a fogyasztói panaszhoz, hogy így a testület gyorsabban eljárhasson az ügyben!

A helyi önkormányzati jegyzők azonban felléphetnek a jogsértő plakátok eltávolítása érdekében és azt ki is kényszeríthetik. Javasolt tehát nekik is levelet írni.