Szegedi Dózsa György Ált. Isk. 8/a (2020.11.20)

Digitális aláírásommal az alábbi petíció mellé állok.

Tisztelt Igazgató Úr!
A 2020/21-es tanévben 8.a osztályba járó gyerekek szülei az alábbi ügyben kérik a gyors kivizsgálást és intézkedések megtételét.
A 2019/2020-as tanév az oktatásban résztvevők tanárok, diákok és a tanulók családjai számára is hatalmas kihívást jelentett a COVID19 miatt kialakult helyzet. A gyerekek a digitális oktatás folyamán nem olyan mélységben tudták a tananyagot megtanulni és elsajátítani, mint egy normál tanévben, a pedagógussal egy légtérben folytatott oktatás során. A nyolcadik osztályt emiatt nem rögtön a nyolcadikos anyag oktatásával kezdték a tanárok, ami a jelenlegi vírushelyzetben még jobban megnehezíti, az amúgy sem kevés feszültséggel járó felvételi időszakot.
Ráadásul az osztályt tanító pedagógusoknak és az osztályközösségnek jelenleg olyan helyzettel kell szembe nézniük, ami nagyban befolyásolhatja a tanulók féléves eredményét és a felvételire való felkészülést.
A 8.a osztály két tanulója, Bandula Erik és Guglava Zoltán viselkedésével, állandó rendbontásaival olyan szinten akadályozza az oktatást, hogy az a 7 éves munka, amit a gyerekeink elvégeztek, egy fél év alatt mehet tönkre.
Gyermekeink elmondása szerint egyetlen óra sem telik el anélkül, hogy a két osztálytársukat ne kellene fegyelmezni. Félő, hogy a tananyaggal nem fognak tudni normál tempóban haladni, illetve az osztálymorálra negatív, megfélemlítő hatással van viselkedésük (ordibálás, tárgyak dobálása, állandó morgás, éneklés, egymással való beszélgetés a terem egyik végéből a másikba, az oktatók becsmérlése stb.).
Kérjük a Szegedi Dózsa György Általános Iskola vezetőségét, hogy a félév és a központi felvételi vizsga közeli időpontja miatt gyorsított eljárásban vizsgálja ki ezt az ügyet, illetve javasoljon megoldást a két érintett család számára. Olyan megoldást, amely a többi tanuló számára is megoldás lehet, azoknak, akik komolyan veszik továbbtanulási szándékaikat.

Az aláírással engedélyezem Vincze Ágnes, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.