Sürgősségi osztályok fejlesztése

Egyre több lehetetlen szituációról lehet hallani a kórházi sürgősségi osztályokkal kapcsolatban. A sürgősségi osztályok zsúfoltak, nincs elegendő ülőhely, fűtetlen vagy huzatos a helység és a betegeknek nem ritkán 10-12 órát kell várakozniuk.  Étkezésre és folyadékfelvételre az este és az éj folyamán italautomata és csoki automata áll rendelkezésre, vagy a Délpesti kórház esetén a kórház előtti gíroszostól lehet gíroszt vásárolni. A betegek nagy része infarktus gyanúval, agyvérzés gyanúval órák hosszat vár, holott tudni való, hogy ezekben az esetekben mennyire fontos az időfaktor.

Célom, hogy országszerte felhívjam a figyelmet az áldatlan állapotokra. Első körön az egész orvostársadalmat célzom meg. Minden orvosnak tudomására kell, hogy jusson, hogy a gyógyítás feltételeit elképesztően gátolja a sürgősségi osztályok körülményei. A betegek pszichésen sérülnek, az emberi méltóságukat és jogaikat nem tartják tiszteletben, gyakran a betegségük súlyosabbá válik, és ez által a további gyógykezelésük hosszadalmasabbá és költségesebbé válik…Ezzel megszegik az ott dolgozó orvosok az Orvosi Esküt.

Az orvosok letették az esküt, hogy megtesznek mindent, hogy gyógyítsanak, de a homokba dugják a fejüket, akkor pont ezt az esküt szegik meg. Valahol minden orvos felelős, ha meghalnak az emberek, vagy nyomorékká válnak azért, mert pont az orvosok nem emelik fel a hangjukat az elképesztő hiányosságokra, ami a sürgősségi osztályok van.   Legyen minden orvosnak kötelező, hogy besegítsenek a sürgősségi osztályokon. A medikusok és medikáknak is kötelező legyen a sürgősségi osztályokon gyakorlatot tenni és segíteni az ott dolgozók munkáját.

Másodsorban az egészséges embereket célzom meg, hogy emeljék fel a hangjukat a sürgősségi osztályokon uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Követeljük a sürgősségi osztályok és a laboratóriumok fejlesztését és kulturáltabbá tételét.   Jelszó:   MA Ő ESETT ÖSSZE AZ UTCÁT, HOLNAP LEHET, ÉN ÉS HOLNAPUTÁN LEHET, TE…   A beteg a kiszolgáltatott, ő van alárendelve. Sajnos pont az ő hangja nem jut el a megfelelő fórumokig. Segítsünk nekik. Lehet, hogy holnapután mi is az ő sorsukra kerülhetünk.