Pillangó parki hajléktalan ügy

Tisztelt Polgármester Úr!

A Pillangó parki lakosok immáron több, mint 2 éve szenvednek a jelen petícióban bemutatott helyzet miatt. Talán emlékszik a részletekre, hiszen személyesen, fogadóórán is megkerestük már Önt a megoldás reményében. A helyzet azóta is reménytelen és egyre roszabb.

A Pillangó park Fogarasi úti bejáratához közel, az Italdiszkont mögött ismételten tanyát vertek a drogos hajléktalanok. Egyre többen vannak. Általában az italdiszkont mögötti szemétdombjuk és az Akciópont között ingáznak. Másik szállásuk" a kínai étterem és a Fogarasi úti OTP háta mögött leledzik. A nyár és jóidő közeledtével a hajléktalanok száma még jobban meg fog növekedni.

Borzalmas a bűz a környéken, hatalmas szeméthegyet hordtak össze maguk körül. A parkunkat használják nyilvános wc-nek. Nyilvánosan isznak és drogot fogyasztanak. Zaklatják a lakókat. Hajnalonként üvöltözve, részegen végigtúrják az összerendezett kukákat, hatalmas szemetet hagyva maguk után. Szétborogatják a szemeteseket a park területén. Teleköpködik és vizelik a járdákat és a padokat. Többször is megfenyegettek és molesztáltak már lakókat a környéken. Loptak már a közelünkben lévő hipermarketből is, a lopott hitelkártyával itt, az italdiszkontban vásároltak. Éjjelenként itt őrjöngenek betépve, ahol gyerekek és idősek, tisztes polgárok és családok élnek.

A legszebb kertvárosi övezetnek mondható talán a parkunk. Jobban mondva csak volt, mert a hajléktalanok jelenléte tönkreteszi a biztonságosnak hitt környéket.

Többször próbálkoztunk már bejelentéssel. Megkerestük az ÁNTSZ-t, a Zuglói Jegyzői Hivatalt és Hatóságokat. Felvilágosítottak minket, hogy a birtokvédelmi eljárásnak semmi értelme nincs. A Közterület Felügyelet és a Rendőrség nem tud semmit tenni ügyünkben. Jártunk már Önnél is, panaszunk egyenlőre nem talált megértő fülekre.

Megkérnénk Önt, hogy oldja meg a helyzetet és tegyünk végre pontot a történet végére.

Kéréseink:

- Kérjük, hogy a hajléktalanokat tiltsák ki a környékünkről!

- Kérjük, hogy a hajléktalanokat telepítsék át hajléktalan szállókra, vagy olyan helyre, ahol a közösség megtűri őket!

- Kérjük, hogy a tisztaságot és a közbiztonságot lakókörnyezetünkben állítsák helyre!

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.