Petíció Nicolás Maduro kormányának támogatására

Mi, akik Magyarországon aláírjuk a Latin-Amerika Társaság petícióját, erkölcsi támogatásunkat fejezzük ki az újonnan, demokratikus választások útján megválasztott venezuelai elnökkel, Nicolás Maduróval és kormányával.

Tesszük ezt azért, mert hisszük, hogy a jelenlegi kormány és Hugo Chávez az elmúlt tizennégy évben folytatott politikája között folytonosság van. Azzal az 1999 óta folytatott politikával, amely bolivári forradalom néven valóban forradalmi változásokat hozott, elsősorban az addig kirekesztett, nyomorba taszított és megalázott tömegek életében. Csak egy-két példa, a teljesség igénye nélkül: 1999 óta 700 ezer lakás épült Venezuelában; az alultáplált gyermekek száma 40 százalékkal csökkent ez idő alatt; 2005-re felszámolták az országban az írástudatlanságot, sőt Venezuela 2011-re a világ ötödik legtöbb diplomással rendelkező országa lett; 1999 és 2011 között a szegények aránya az országban 42,8 százalékról 26,5 százalékra, a mélyszegénység 16,6 százalékról 7 százalékra csökkent; 1999 óta több, mint 50 ezer új szakszervezeti egység jött létre a gazdaság szinte minden ágazatában; a minimálbér 1998-ban 16 dollár volt, ami 2012-ben 330 dollárra emelkedett. Ezenkívül Venezuela rendkívüli erőfeszítéseket tett a mindenfajta kirekesztés visszaszorítására, legyen az faji, nemi vagy szexuális orientáción alapuló megkülönböztetés.

Ezek olyan eredmények, amelyek szinte példátlanok a világon az elmúlt évtizedek történetében. Mi, a petíció aláírói elismerjük ezeket az eredményeket, és követendőnek tartjuk őket, fontosnak tartjuk ezek továbbvitelét. Hiszünk benne, hogy a jelenlegi venezuelai kormány is ezt fogja tenni. Erre utal az is, hogy Nicolás Maduro kormánya politikájának középpontjába állított Plan de la Patria (A Haza Terve) az az elképzelés, amit még Hugo Chávez kezdett el.

Mi innen, Magyarországról, ezzel a petícióval szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni a bolivári folyamatot továbbvivő venezuelai kormánnyal, ezzel is hozzájárulva egy jobb világ létrehozásához.

Budapest, 2013. június 5.

Latin-Amerika Társaság


Latin-Amerika Társaság    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Latin-Amerika Társaság, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook