Petíció Janiczak Dávid közéletből való távozása érdekében

A nők elleni agresszivitásnak nincs helye a közéletben! Alig pár hete hívtuk fel a figyelmet erre a fontos közéleti alapvetésre és most újra fel kell emelnünk a szavunkat. Juhász Péter után ezúttal Janiczak Dávid a Jobbik alelnöke, Ózd városának polgármestere viselkedett olyan méltatlan, nőket megalázó módon, melyre nincsen mentség. Ráadásul az egyik hölgy beosztottját nemi erőszakkal is megfenyegette, amely munkahelyi szexuális zaklatásnak minősülhet és ez pedig már önmagában is büntetendő a Btk 222. § szerint.

• A múlt hét során nyilvánosságra kerültek olyan hangfelvételek, amelyeken Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd város polgármestere minősíthetetlen, alpári módon beszélt nőkről, trágár szavakkal illette egyik beosztottját és kolléganőjét, valamint volt kabinetfőnökét is.Véleményünk szerint, Ózd jobbikos polgármesterének munkahelyi zaklatás miatt felelnie kell a büntető törvénykönyv alapján, a polgármester visszaélt hatalmi pozíciójával.

• A Mindennapok Női Szemmel Egyesület korábban petíciót indított Juhász Péter bántalmazási ügyében is, egészen idáig több, mint 5 ezer aláírás gyűlt össze, mellyel igencsak nagy nyomást helyeztünk az Együtt elnökére, aki mégsem indul Budapest 1. számú egyéni választókerületében az áprilisi országgyűlési választásokon.

• Mint ismeretes, az Együtt elnöke tettlegesen, súlyosan bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három nagyobb gyermeke édesanyját a sajtóban megjelent hírek szerint.

• Sok más magyar nővel együtt mi magunk is megdöbbentőnek tartjuk mind a két esetet. Meggyőződésünk, hogy az ilyen viselkedésnek sehol sincs helye, nemhogy a közéletben, ahol jó példával kellene szolgálni.

• Véleményünk szerint az erőszaknak minden formája elfogadhatatlan. Ezt pedig nem hagyhatjuk szó nélkül, különösen azért sem, mert pártjának vezető politikusáról van szó.
    Korábbi felszólításunknak nem tett eleget, ezért most a Nőiszem Egyesület online petíciót indít annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke haladéktalanul hívja vissza Janiczak Dávidot alelnöki tisztségéből, valamint hogy az ózdi polgármester - gyalázatos viselkedése miatt - távozzon a magyar közéletből.

• A petíció a mai naptól kezdve elérhető a Mindennapok Női Szemmel Egyesület honlapján.
    Ha a Jobbik elnöke nem mondatja le Janiczakot tisztségéről, az azt jelenti, hogy a Jobbik szintén gyalázatosan gondolkodik a nőkről.

• Mi úgy gondoljuk, hogy ma, Magyarországon senki sem bántalmazhat, gyalázhat meg nőket következmények nélkül.

• Kérjük, csatlakozzon mindenki a petícióhoz, aki azt gondolja, hogy a történtek nem maradhatnak szó nélkül.