Petíció a sajókazai dr. Ámbédkar Iskoláért

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy állampolgári bejelentésre (feljelentésre) hivatkozva a BAZ-megyei kormányhivatalok támadásainak célpontjává vált a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatásával
foglalkozó sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Felnőttoktatási Általános Iskola. A feljelentést követő vizsgálatok, majd a brutálisan nagy összegben kiszabott büntetés, azt jelzi, hogy ennek az egész eljárásnak a célja az iskola anyagi ellehetetlenítése.

Kérjük Magyarország Kormányától, hogy vizsgáltassa ki a BAZ-megyei hivatalok méltánytalanul nagy elmarasztaló intézkedésének okait.

Valójában a kormány érdeke is, hogy a felzárkóztató politikát segítő intézmény talpon maradjon, s ezzel a hátrányos helyzetű gyermekek nevelését, pályára állítását segítse, és ne hagyja adminisztratív eszközökkel ellehetetleníteni azokat, akik példaértékűen támogatják a leszakadó családokat, és segédkezet nyújtanak a mélyszegénységből való kitöréséhez!

Utasítsa a megyei intézményeket arra, hogy segítsék - az egyébként nem súlyos - adminisztratív hibák kijavítását, működjenek együtt és támogassák az intézmény fennmaradását.

Külön vizsgálat tárgyát képezhetné, hogy milyen helyi politikai akaratnak akartak megfelelni a vizsgálatot végző és a büntetést kiszabó megyei intézmények. Kinek az érdekét szolgálja a Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Felnőttoktatási Általános Iskola ellehetetlenítése?

Kérjük, hogy aláírásukkal járuljanak hozzá, hogy az
iskola folytathassa munkáját.

Szociális Charta 2008

Az aláírással engedélyezem Totyik Tamás, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót. Ezt a petíciót reklámozni fogjuk olyan emberek körében, akik más petíciókat is megnéznek honlapunkon, de ezt még nem látták.