Patkányinvázió Tiszavasváriban

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület!

A patkányok elszaporodása városunkban évről-évre megújuló probléma. Az idei évben soha nem látott mennyiségben találkoznak velük a városlakók, a város minden pontjáról érkeznek jelzések.

Nagy kárt tesznek a kamrákban lévő takarmányban, élelmiszerben, kárt okoznak a baromfiudvarokban, olyan járatrendszereket ásnak beton és föld alatt, hogy ott a föld szó szerint besüllyed, balesetveszélyessé válik, éjszakára autókba húzódnak be, ahol kábeleket rágnak meg és ezt még hosszan lehetne sorolni. A patkányok komoly közegészségügyi veszély forrásai is, mivel ürülékük, vizeletük, bolháik és harapásuk számtalan betegséget okozhat.

Leginkább a csatornarendszer körül mozognak, ezért kérjük Önöket, hogy a város egészére kiterjedő irtást /csatornák elgázosítása/ végeztessenek, ezzel segítve a lakosság heroikus küzdemét e kártevő ellen.