Orbán Hedvig maradjon a szegedi Agóra igazgatója!

Hédi1.jpgSzeged Önkormányzatának Közgyűlése 2021. december 17-én szavazott a Szent-Györgyi Albert Agóra 5 évre szóló igazgatói pályázatáról. Két pályázó volt, egyikük természetesen ORBÁN HEDVIG jelenlegi igazgató, aki immár 10 éve vezeti az intézményt, előtte pedig 20 évig vezette a jogelőd Százszorszép Gyermekházat.
Neve a szegediek előtt egybeforrt az intézménnyel. 1997-ben Bessenyei-díjat kapott, 2003-ban a Szegedért Alapítvány Társadalmi-Állampolgári Kuratóriumának díját. Közművelődési munkáját soha nem érte kritika, a fenntartó és a lakosság egyaránt elismerte munkáját.

Dr. Botka László polgármester azonban egy „messziről jött” – egyenesen Siklósról importált – embert „talált” erre a posztra BALÁZS CSABA személyében. A pályázó nem rendelkezik a szaktörvényben és a pályázati kiírásban is előírt szakirányú gyakorlattal és szakirányú egyetemi (MA) végzettséggel. Ez azonban nem zavarta a polgármestert és a balliberális frakciót, mert ennek ellenére – mit nekik kettős törvénysértés! – utóbbi kapott bizalmat a következő 5 évre.

Döntésükkel azt a 30 éves áldozatos és minőségelvű munkát negligálták, amellyel Orbán Hedvig szolgálta a várost – közmegelégedésre.
Tiltakozunk e méltatlan, megalázó és szakmaiatlan, ezért kultúraellenes döntés ellen!
Felszólítjuk Szeged Város Közgyűlését, hogy vonja vissza Balázs Csaba kinevezését és nevezze ki Orbán Hedviget igazgatónak!

Az aláírással felhatalmazom Török József petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.