Nyissuk újra a jogellenesen elzárt, korlátozott közkútjainkat!

169000-5c348f05b845a1.jpgA petíciót Orsós István civil kezdeményezése ihlette!

Tisztelt Országos Tisztifőorvosi Hivatal!


Ezúton kérjük, hogy Magyarországon a helyi vízi közmű szolgáltatók a jövőben teljes ivóvízkorlátozást ne vezethessenek be, legyen ennek oka akár lakossági díj hátralék meg nem fizetése. A helyileg illetékes ÁNTSZ ez irányú engedély megadása esetén felügyelje, hogy a korlátozást jogszabályoknak megfelelően léptessék életbe! Az Innovációs Minisztérium Fogyasztó védelmi jogszabálya előírja:
„Lakossági felhasználóval szemben a víziközmű-szolgáltató által végrehajtott közüzemi ivóvíz-szolgáltatás felfüggesztése esetén a létfenntartási és közegészségügyi vízigények egyidejű biztosításával közterületi vízkivételi helyről vagy egyéb módon gondoskodni kell.”
A helyi szolgáltató biztosítsa ilyen esetekben közterületen, vagy egyéb módon a szükséges ivóvizet a családok számára.
Kérem az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy járjon el és kötelezze a szolgáltatókat, hogy amíg a díjhátralék nem kerül rendezésre, addig is a jogszabályban biztosított a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen ivóvizet biztosítani szíveskedjenek az érintett településeken.
Egyben kérem, hogy rendeleti úton tíltsa el a vízi közmű szolgáltatókat a jogszabály ellenes gyakorlattól a jövőre nézve.

Fontos megemlítenünk, hogy a nem megfelelő korlátozás társadalmunk alapköveit, a családokat is negatívan érinti!
Az 1999. évi törvény módosítás szerint, meg kellett szüntetni a zártintézeteket, melyeket felváltottak a krízisházak, krízislakóotthonok.... Gyermekvédelmi Szempontból a vízet elzárt területek, a leveszélyeztetebb részek!! Ugyanis TARTÓSAN nem tudják a gyermekek ellátását biztosítani a családok!!

Ennek következtében a gyámhivatali lépések :

- Védelembe vétel

- kiemelés a családból

A KIEMELÉS 1 PERC, A VISSZAGONDOZÁS 5-7 ÉV!!!

Tehát ezen tényeket is figyelembe véve Légy Hű Magadhoz! Légy Emberséges! Támogasd petíciónk aláírással, megosztással.
Petíciónk eljuttatjuk minden település jegyzőjéhez, és vállaljuk, hogy minden elzárt kútat a sajátkezünkkel nyitjuk meg!


Budapest, 2019.07.09

Orsós István

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Orsós István, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook