Ne tegyék tönkre Péterhegyet!

A helyszín Budapest, Újbuda, Péterhegy. Kellemes, csendes, kertvárosias környezet volt...EDDIG.
Több éves késéssel ugyanis, most megkezdődöt, egy irgalmatlan építkezés a Horogszegi határsor és a Balatoni út közötti részen, vagy ahogy a helyiek ismerik a lovarda területén. A környék családias házakkal van tele, ide viszont egy 189 lakásos lakóparkot fognak felhúzni egy nagyon kis területre. Sajnos a környéken semmi fejlesztést nem hoz magával az építkezés, a meglévő infrastruktúra csak még lehasználtabb lesz, a egészségügyi és oktatási intézmények, így is maximálisan kihasználtak. Ez senkinek se jó, se az ideköltözőknek, se a már itt élőknek.

Hogyan engedélyezhette ezt Újbuda Önkormányzata?

Az elmúlt húsz évben (mióta a környék beépítése megkezdődött) semmilyen jelentős óvoda, iskola, játszótér, orvosi rendelő fejlesztés nem volt a környéken. Ez a probléma az új lakóépületek lakóit is súlyosan érinti!
A helyi forgalom mellett jelentős átmenő forgalom is van a területen, miközben keskeny lakóutcák vannak a környéken.
A tervezett lakóépületek közlekedése is megoldatlan, illetve csak papíron megoldott. A ~300 autó egy keskeny lakóutcára van rávezetve, amin már most is nagyon komoly forgalom van reggel és este.

A helyzetet nagyban javítaná, ha a 7-es út és az Ady Endre utca régóta tervezett összekötése megvalósulna, így a Hetényi-Kapolcs-Péterhegyi lejtő átmenő forgalma csökkenne.
Szükség lenne intézményi (óvoda, iskola) fejlesztésekre, hogy a gyerekek minél közelebb járjanak iskolába, ez is csökkentené az autóforgalmat, növelné a lakóterület önállóságát, értékét. Ez egyben azt is elősegítené, hogy kialakuljon valami Péterhegyi lejtős közösség, lokálpatrióta érzés, hisz egy intézménybe járnának erről a területről a gyerekek, az itt lakók is megismernék egymást, nem

Akadályozzuk meg közösen ezt a rémálmot!
Legyen több zöld és jobb infrastruktúra, valamint megfelelő oktatási és egészségügyi intézmény a környéken!
Legyen továbbra is élhető Péterhegy!

Kérjük Újbuda Önkormányzatát vizsgálja meg ezt a projektet, és változtasson rajta azonnal!