Ne legyen Evangélikus templom Káp 2-n (Hargita-Sárpatak)

Kedves Lakótársak!

A környező lakosok megkérdezése nélkül Újpest Önkormányzata, valamint az Evangélikus Egyház között megegyezés született, mi szerint Káposztásmegyer Hargita utca menti 76539/84 helyrajzi számú közterületi telken 70-80 főt befogadó, 360nm-es Evangélikus templomot építenének, harangozási engedéllyel, urnatemetővel.

Aki itt Káposztásmegyer 2-n lakik, az tudja, hogy ilyen sűrűn lakott társasházak közé beékelni egy harangozó templomot, az több, mint átgondolatlanság. Nem magával a templommal van bajunk, hanem az elhelyezkedésével, botrányos helyen van.

Nem szeretnénk karnyújtásnyira:

-Hónapokig, akár évekig tartó építkezési zajt.

-Parkoló hely hiányt. -44 parkoló hely, amit beépítenek, illetve a 70-80 hívőt is parkoltatni kell. (Eleve évről-évre egyre több az autó Káp. 2-n)

-Harangozást, misékről kiáramló zenét.

-Urnatemetőt.

A környező épületek 10. emeletesek, 3-4 emeletesek hang visszaverése is kérdéses, mert körbe lesz zárva minden irányból és közel is vannak. Nem így lett tervezve a lakótelep, hogy utólag a közepére építenek egy templomot. Építsék külső területre.

Könnyíteni kellene a mindennapjainkon, nem megnehezíteni pl. posta Káp. 2-re, háziorvosi rendelő bővítése.

Aláírásával egyetért azzal, hogy Káposztásmegyer II-n (Hargita utca-Sárpatak utca) területen NE legyen Evangélikus Templom!

Evangélikus_templom1.jpg