Ne épüljön út közvetlenül Alagliget II alatt.

Kedves Alagligetiek!

Elkezdődik az Alagliget II alatti mezőgazdasági területből egy út kiszabályozása.

A képen pirosan jelöltük.

út,_temető_tartalék1.jpg

A városvezetés szerint ez az út azért kell, mert 2015-ben és 2016-ban is pályáztunk bölcsőde – óvoda fejlesztésre, és ehhez önkormányzati tulajdonú, megfelelő méretű terület kellett. Ilyen méretű önkormányzati területtel csak az Alagliget közelében lévő temető volt tartalékterülete (a képen zöld színnel jelölve) rendelkezett. Ezért lett az óvodafejlesztés pályázata ezzel a területtel beadva. Sajnos azonban Dunakeszi sem 2015-ben, sem 2016–ban nem nyert állami támogatást az óvodafejlesztésre. Időközben, a képviselő- testület döntése értelmében, a város újabb terület vásárlásáról döntött a Repülőtéri úton, az épülő alagligeti iskola mellett, hogy ott valósuljon meg az új bölcsőde, óvoda. "

A fentiek értelmében úgy gondoljuk, hogy a 056/2 hrsz-ú  mezőgazdasági területből az önkormányzat 116/2017 (IV/27) határozatában hozott döntés értelmében kisajátítandó területrészen nincs szükség a „feltáró” út létesítésére.

Támogatjuk, hogy az új alagligeti bölcsőde és óvoda a Repülőtéri úton az új iskola melletti, megvásárolás alatt lévő telken valósuljon meg. Egyben kezdeményezzük, hogy a temető volt tartalékterületén további beépítés helyett a többhektáros zöldfelület megtartásával, fásítással, futó- és sétálókör kialakításával, ivókutak, padok kihelyezésével, nagyméretű, a kutyák lemozgatására alkalmas önálló területrész kialakításával az Önkormányzat az élhető lakóparki környezet, illetve az egészség- és környezettudatos élettér kialakításához szükséges fejlesztéseket hajtson végre.

PETÍCIÓ Alulírottak határozottan elutasítjuk, hogy a Dunakeszi 056/2 Hrsz számú mezőgazdasági területből az önkormányzat 116/2017 (IV/27) határozatában hozott döntés értelmében kisajátítandó területrészen „feltáró” út létesüljön.

Kérjük, és támogatjuk a Városvezetést, hogy a temető volt tartalékterületén ( 056/2 Hrsz szám) a zöldterület megtartásával az élhető lakóparki környezet, illetve az egészség- és környezettudatos élettér kialakításához szükséges fejlesztéseket hajtson végre.

Juhász Barbara, Perina Andrea, Radnóti Henrik. helyi lakosok.