Ne építsék meg a MOL tornyot!

Nem hagyhatjuk szó nélkül a MOL torony építését! Felháborító, hogy egy ilyen, Budapest városképét meghatározó döntést a városlakók megkérdezése, az érvek és ellenérvek ütköztetése nélkül hoznak meg, szinte a hátunk mögött.

 Nyomós érvek szólnak az építkezés ellen:

·        Egy ilyen épület megváltoztatja a városképet. Ráadásul, ha egy felhőkarcoló megépül, akkor azt hamarosan követi a többi is.

·        Környezetvédelmi szempontból már az építkezés is hatalmas környezeti terheléssel jár és a magas épületek üzemeltetése is energiaigényesebb.

·        Közlekedés szempontjából a terület már jelenleg is túlterhelt és a terhelés a torony nélkül is fokozódik. Parkolóhelyet már a reggeli órákban is nehézkes találni és az egyes villamos is tömött.  Mi lesz, ha több ezer MOL alkalmazott özönlik majd reggel és este a területen?

·        Katasztrófa védelmi szempontból komoly kihívásokkal kell szembenézni.  Tűz, baleset, vagy egy – sajnos ma már nem kizárható - terrorista támadás esetén több ezer ember élete kerülhet veszélybe.

·        Ha a MOL fölösleges tőkével rendelkezik azt esetleg fordíthatná más, hasznosabb célra is.

Kérjük, hogy állítsák le az építkezést!


Csepregi Horváth Kristóf    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Töltse ki az alábbi űrlapot a Csepregi Horváth Kristóf által létrehozott petíció aláírásához. A petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook