Martin Schulcznak, ORŐ levelére válasz, petició folytatása

Rue Wiertz 60,1047 Bruxelles

Belgique

Tisztelt Elnök Úr!

A magyarországi roma közösség civilszervezetei, kisebbségi önkormányzatai, valamint cigány pártok képviselői nevében, akik nyíltan és őszintén vállaljuk véleményünket, mert valódi érdekvédelmet és érdekképviseletet látunk el közösségünk valamennyi tagjának és a magyar társadalomnak az érdekében, ezúton fejezzük ki elismerésünket az Európa Parlament által elfogadott Tavares – jelentés kapcsán.

Alulírottak különösen fontosnak tartjuk, hogy a jelentés kiemelte a rasszizmusra, az antiszemitizmusra, anticiganizmusra (cigányellenesség) utaló részeit, megvilágosítva azt, hogy e jelenségekért a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök személyesen felelős! Meggyőződésünk, hogy működő demokráciában és jogállamban a kormány és a miniszterelnök minden állampolgárért felelős, független vallásától, származásától, etnikai, szexuális valamint politikai hovatartozásától.

Alulírottak, ezennel támogatjuk a jelentés készítőjét, mert hitelesen és objektíven vizsgálták a Magyarországon jelen lévő szélsőséges eszmék térhódítását és véleményüket nem politikai szempontok alapján, hanem szakmai és humanitárius szemszögből alakították ki, megállapításaik tényszerűek, precízek és hitelesek.

Alulírottak, egyet értünk a Tavares –jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapításaival, kiemelve azt a tényt, hogy Orbán Viktor és kormánya nem képes a cigányság problémáival szembe nézni, látszatintézkedései a cigánysággal szembeni előítéleteket csak növelik.

Alulírottak, sajnálatunkat fejezzük ki azért, mert a kormányzó párt és Orbán Viktor szavazatszerző kampányfogásként juttatta be az Európai Parlamentbe roma származású képviselőjét. A képviselőnő az elmúlt 7 évben oly mértékben szakadt el a közösségétől, hogy nem tudja azt a szomorú tényt, hogy pártjának „nagy” eredménye, mellyel a munkanélküliséget adminisztratív módon csökkenti, a „Közmunka Program”, nem csak lealacsonyító és kirekesztő, de mélységesen hazug is, mert közösségünk munkavállaló tagjai 1 Eurós órabérért dolgozhatnak az utcán, köztereken. Mint ahogyan azt sem tudja- hiszen nem hallottuk felháborodását és felszólalását az ügyben sem, hogy a Magyar Gárda, melyet a Magyar Ügyészség betiltott, rendszeresen menetel a cigánytelepeken, megfélemlítve ezzel közösségünk gyermekeit, öregeit.

Alulírottak, felháborítónak tartjuk azt, hogy az Egyenlő Bánásmódról szóló törvényt, mely az egyetlen és legfontosabb védelme volt etnikumunknak mindennemű megkülönböztetéssel szemben, olyan módon alakították át a kormánytöbbség tagjai, hogy ezek után „indokolt” esetben a szegregáció-legyen az akár a közoktatási is, engedélyezett és törvényes lett. Az elmúlt 20 évben számos esetben érte erkölcsi és fizikai atrocitás közösségünket, de még egyetlen alkalommal sem ítélték el a támadókat. Sajnos ezekkel kapcsolatban sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke és képviselői, sem az Európa Parlament roma származású képviselőnője nem emelte fel szavát.

Alulírottak, támogatjuk a Tavares –jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapítását azért is, mert az Orbán Viktor vezette kormány alatt 600 cigánytelepen és 600 telepszerű környezetben élnek roma honfitársaink olyan körülmények között, melyek emberi lakhatásra alkalmatlanok. A roma felnőtt lakosság 90% munkanélküli. Gyermekeink rossz minőségű oktatásban részesülnek, fiataljaink 16 éves kortól kiszorulnak a közoktatásból és mindennemű szociális ellátásból. Ezeken a telepeken az egészségügyi és infrastrukturális ellátás elégtelen, sok esetben elérhetetlen.

Alulírottak, szomorúan tapasztaljuk azt, hogy az Orbán Viktor vezette kormány nem csak képviseli a szélsőjobboldal pártjának programját, de végre is hajtja azt.

Alulírottak, mindezek alapján kijelentjük, hogy erkölcsileg, szakmailag, emberileg, jogilag és politikailag kötelességünk támogatni a Tavares-jelentést, fellépni azon szélsőséges jelenségekkel szemben, amelyet a jelentés leír és tartalmaz. Továbbá határozott fellépésre és kiállásra van szükség azzal szemben is, ami ma Magyarországon a törvényhozó, végrehajtó és ellenőrző hatalom szélsőséges valamint cigányellenes tevékenységeit és működéseit jellemzi.

Alulírottak, felháborítónak tartjuk, visszautasítjuk és tiltakozunk az ellen, hogy Farkas Flórián, aki:

- Lungodrom elnök,

-11 éve a FIDESZ Országgyűlési képviselője,

- jelenleg az Országos Roma Önkormányzat elnöke,

- egyébként köztörvényes bűnöző múlttal bír,

- 1998- ban elnöki eljárási kegyelemben részesült,

- büntető ügyeit 30 évre titkosították [1],

Ö ragad tollat és tiltakozik a Tavares jelentés ellen a magyarországi cigányság nevében, úgy viselkedvén, mint a koncentrációs táborban a kápók, akik szolgalelkűségükkel, árulásukkal, kegyetlenségükkel és saját népük megtagadásával próbáltak hatalmat kovácsolni önmaguk megmentése érdekében.

Farkas Flórián a FIDESZ kormány és Orbán Viktor képviselőtársa a Magyar Országgyűlésben.

Meggyőződésünk, hogy ezzel a múlttal, ezzel a jelennel valamint ezzel az eltorzult jellemmel csak Önmagát, a FIDESZT és Orbán Viktort képviselheti!

Jelen levelünket megkapják az Európai Parlament pártjainak vezetői valamint a Magyar Országgyűlés párt és frakcióvezetői.

Melléklet: Kerényi György vonatkozó írásának másolata.

Budapest, 2013. július 5.

Nemzeti Roma Összefogás

Daróczi Zsuzsa