Magyar gyermeknek TAJ számot!

A Petíciót annak reményében indítom, hogy eljut a felelős szervekhez.

Az a gyermek, aki (és akinek a szülei Magyarországon állandó lakcímmel rendelkeznek és az országban életvitelszerűen tartózkodnak) kaphasson TAJ számot.

A nagy-britanniai biztosító 4 hónapos elmaradásban van az S041 kérelmek feldolgozásában (a külföldi biztositási státusz megszűnésének az igazolása). Ez idő alatt a gyermek se magyar biztosítással, se EU-s biztosítással nem rendelkezik. Nem jár neki ingyenes orvosi ellátàs, nem íratható be bölcsödébe/óvodába/iskolába, mert a rendszer csakis TAJ számmal működik.

Kérjük az OEP-et, hogy magyar állampolgárságú gyermekek esetén legalább egy ideiglenes TAJ számot szíveskedjen kiállítani, és a gyermek adatait a rendszerbe bevinni hazaköltöző családok esetén!

Hivatkoznék az alábbi linken megtalálható információra:

Továbbá ezúton említeném, hogy információink szerint az elbírálás sem egységes, illetve van olyan gyermek, aki ugyan állandó magyar lakcímmel nem rendelkezik csak levelezési címmel, mégis kapott TAJ számot. Magyarázatot kérünk!

Az alairast hitelesiteni kell az emailben kapott linkkel. Kerem mindenki tegye meg kulonben ervenytelen.

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Kérjük, ellenőrizze bejövő leveleit (és a spam mappát).