Labanc út 35. megmentése

Szeretnénk megakadályozni, hogy a 1021. Budapest Labanc út 35. szám alatti ingatlant (10980 hrsz) lebonthassák, és hogy helyére 2 db társasház épülhessen. Ez a ház egy rejtett gyöngyszem, egy olyan kivételes kertben, ami azért is nagyon figyelemre méltó, mert az eredeti tulajdonosa egy fenyőkből álló gyüjteményt hozott létre benne, és arra törekedett, hogy a Magyarországon fellelhető összes fenyőfélét összegyűjtse. Bár lehet, hogy a gyűjtemény nem teljes, de ritkaság az ilyen. Igen nagy kár lenne, ha a helyükön gyepszőnyeg és egyen tujasor kapna helyet. Sajnos a társasházak divatja az utcánkban már több stílusos, régi villa halálát eredményezte, melyeket szomorúan néztünk végig.  A két társasház, melyet ide terveznek megnövelné az utca forgalmát, és területképileg tovább rontaná a környék már amúgy is nagyon eklektikus jellegét.  Egy száz éves cottage stílusú, jó állapotú épületről van szó, mely a kerttel együtt megérdemelné, hogy az épített kultúra részeként itt maradhasson, védelem alá helyezzék, hogy a környék múltját megidézhesse. Ha egyetért, kérem írja alá! Köszönöm!

Az aláírással felhatalmazom Rudnai Katalin petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.