Rendes közutat Királyrétig!

Petíció a döntéshozók számára, hogy addig ne támogassák a kevésbé fontos közlekedési fejlesztéseket közpénzből, amíg a közút nincsen rendbe téve!

A hírek szerint idén indul a Kismaros-Királyrét közti kisvonat vonalának felújítása közpénzből. Továbbá a kormány 2.8 milliárd forintból akar építeni 80 km kerékpárutat az Ipoly Erdő Rt. területein.

Ezek mind fontos és szép célok, amelyeket üdvözölni kell.

Sajnos azonban mindeközben Kismaros és Szokolya közt a közút borzalmas állapotban van. Kismaros és Szokolya belterületének jelentős részén ráadásul nincs megfelelő járda és bicikliút a közút mellett. Mivel a gyalogosok és a kerékpárosok is kénytelenek ezt a kátyús, kritikán aluli utat használni, ez állandó konfliktusok és balesetveszély forrása.

Emellett Kismaros és Szokolya népessége is folyamatosan növekedett az utóbbi években, sokan ingáznak a munkahelyükre, ami tovább növeli a helyzet tarthatatlanságát. Folyamatosan növekszik az ide látogató turisták száma is.

Felhívjuk a döntéshozókat, önkormányzatokat és a térség országgyűlési lépviselőjét, hogy addig blokkolják a kisvonat-felújítást és erdei bicikliutakat, amíg nem készül a helyi lakosság érdekeit szolgáló, megfelelő közút, járdával és bicikliúttal!

Jelenleg sokkal fontosabb a közút felújítása, amely mindenkinek kézzel fogható életminőség-javulást jelentene egész évben, amely nem tűr további halasztást!
Egy jó minőségű kerékpárút pedig enyhítene a forgalmi helyzeten, hiszen sokan autó helyett átülnének kerékpárra és a turistáknak is alternatíva lenne.

Az aláírással felhatalmazom Lovas Gábor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.