Kiállitásomért a Szilágyi László utcagalériában

Szilágyi Zoé festőművész vagyok, Szilágyi László festőművész özvegye és egykori alkotótársa.

1992-től 2002-ig éltünk együtt ,utána külön utakon jártunk de nem váltunk el s barátok maradtunk.

92-től 2002-ig számtalan közös kiállitást s zenés performance-et csináltunk Veszprémben és Budapesten egyaránt. A köztudatba "Lackó & Zoé ,Punk művészpárként" kerültünk be. Közös képeket, képregényeket is készitettünk.

Szilágyi László 2007 február 3.-án öngyilkos lett.

Barátok és Veszprém város halála után jópár évvel létrehoztak egy emlékművet Szilágyi László emlékére ,melyet Zeke László szobrászművész készitett el az új aluljáróbanban .Az aluljárót férjemről nevezték el Szilágyi László utcagalériának, s itt különféle kiállitásokat rendeznek., jobban mondva, alkotások fotóit teszik ki plakátként .

Mikor erről tudomást szereztem- mivel engem, a szellemi örököst SENKI SEM tájékoztatott előtte holott úgy tudom, hivatalosan kéne illetve illenék!- irtam Veszprém városnak hogy szeretnék az első kiállitó lenni az utcagalériában, Lackó témájú illetve az ő emlékére festett képeimmel illetve  azokról készült plakátokkal.

Ezt a város TELJESEN figyelmen kivül hagyta, választ sem kaptam ,szóra sem méltattak. Illetve egyszer , mikor Jokesz Antal fotós nálam járt hogy segitsek neki a Szilágyi Lászlóról készült könyv szövegében, képeinek cimének megirásában, s megemlitettem neki hogy de jó hogy van az utcagaléria, majd csinálok ott Lackóm emlékére egy kiállitást, azt mondta: "Te ott sosem fogsz kiállitani ,Zoé! Uniós pályázatok által megy ez".

Kiváncsi vagyok az uniónak VAN E fegyáltalán fogalma arról hogy a festőművésznek volt egy felesége s alkotó társa?! Egyébként meg szerintem magától értetődőnek kellett volna lenni hogy miután egy ideig Lackó saját festményeiről készült képek voltak kint, az özvegy s alkotótárs munkáival nyitják meg a kiállitásokat!

Az ott megrendezett kiállitásoknak KÖZÜK SINCSEN férjem szellemiségéhez sőt ,ismerve az ő izlését nem is tetszenének neki. Szerintem ,legalább akkor expresszionistáknak meg avantgard festőknek illene ott kiállitásokat rendezni!

De hogy szóba sem állnak velem és nem engednek kiállitani FELHÁBORITÓ és DISZKRIMINATIVAN KIREKESZTŐ!

Ha te is mellettem állsz és szeretnéd hogy kiálliásom legyen az aluljáró galériában Lackó emlékére festett alkotásaimból, kérlek ird alá ezt az általam inditott peticiót!

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Szilágyi Zoé, Éva

-festőművész-

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Kérjük, ellenőrizze bejövő leveleit (és a spam mappát).