Kérjük vissza Lukács György szobrát a Szent István parkba!

Lukács-György-szobor-heller-ágnes-1-HPGY2.jpg

 

Tisztelt Főpolgármester Úr, tisztelt Fővárosi Közgyűlés!

A fővárosi közgyűlés 2017 elején jobbikos javaslatra úgy döntött, hogy elbontják a világhírű filozófus, Lukács György szobrát (Varga Imre alkotása, 1985), és egy Szent István-szobrot állítanak fel helyette a 13. kerületi Szent István parkban. Lukács szobrát 2017. március 28-án el is szállították – jelenleg a szobrászművész óbudai galériájában található.

A 13. kerületi lakosok már írtak egy petíciót a Szent István-szobor felállítása ellen, elsősorban azért, mert a tervezett szobor hatalmas zöldfelületet tüntetne el a belvárosi parkból.

Mi ennél tovább megyünk: arra kérjük a Közgyűlést, hogy vesse fel és szavazza meg a Lukács-szobor visszaállítását az őt megillető helyre.

 

Üdvözlettel,

Hermann Zsuzsa

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Zsuzsa Hermann, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook