Katasztrófális állapotban az erdőspusztai tavak!!

Az erdőspusztai tavak a 2019-es év végére a vízutánpótlás, és a tavak mederkarbantartásának hiánya miatt egytől egyig  történelmük során  harmadjára kiszáradtak, megsemmisültek. Azok az egykori csillogó víztükrű tavak, amelyek a 80-as,  és 2000-es  években debreceni, Hajdú Bihar Megyei horgászok ezreinek biztosított üdülést és kikapcsolódást, mára  ismét felemésztődtek, legelővé  kopár kietlen   kikapcsolódásra alkalmatlan dzsindzsássá alakultak át. Ennek a katasztrófális folyamatnak a globális felmelegedésen túl a legfőbb oka az emberi nemtörődömség, hivatalos szervek egymásra mutogatása, és Debrecen város elutasító magatartása ez erdőspusztai tavak megmentése  iránt. Ezért mi, az Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál úgy döntöttünk, hogy  aláírásgyűjtésbe kezdünk, amellyel az lenne a célunk, hogy minél több erdőspusztai turázót, horgászt, kirándulót, szervezetet  állítsunk magunk mellé, hogy nevükkel , e.mail címük közreadásával támogassák tiltakozásunkat a kialakult türhetetlen állapotok miatt…Ha úgy gondolod hogy szerinted  is elviselhetetlenné vált az erdőspusztai tavak, pihenőövezetek  helyzete, és te is  ki szeretnéd fejezni tiltakozásodat  ezzel  a kritikus állapottal szemben, várjuk aláírásodat!

Az összegyült nevekkel együtt egy amolyan figyelem felhívó tiltakozást fogunk benyújtani Nagy istván agrárminiszterhez , amellyel fel fogjuk hívni figyelmüket a tájegység tavainak, pihenőhelyeinek  katasztrófális állapotára.

2014-tól már egyszer meghírdettük a tiltakozó aláírásgyűjtő akciónkat amelyre majdcsak 300 aláírás érkezett. Most ahoz szeretnénk  ha minél többen jelentkeznétek. A  helyzet tovább súlyosodott és hogy komolyabb erőként tudjunk nyomást gyakorolni ,  kérjük  minden olyan erdőspusztákat kedvelő ember, akiknek elege van a kiszáradt felposhadt tavak, és a pihenőöveteken letarolt erdők látványából.akár horgászként,  természetjáróként, vagy aki úgy gondolja hogy neki életében okozott már annyi örömöt ez a  páratlan szépségú természeti hely hogy  úgy véli ennyivel tud segíteni a térség helyre állításában, nyomásgyakorlásban,  aláírásával csatlakozzon peticiónkhoz !

Bővebben a témáról: https:https://erdospusztaihorg.wordpress.com/2019/11/02/a-fancsika-i-kiszaradt-de-a-harmashegynek-sem-rozsas-az-allapota/

Erdőspusztai Horgász és Turisztikai Portál    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével