IVÓVÍZHEZ JUTÁS MINT ALAPVETŐ EMBERI JOG. /Budapest III.ker. CSÚCS-HEGY/

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az ENSZ Közgyűlése fontos mérföldkőként 2010. július 28­án határozatában alapvető emberi jogként ismerte el a tiszta vízhez és a megfelelő szennyvízelhelyezéshez jutás jogát. A határozat felszólítja a világ országait illetve a nemzetközi szervezeteket, hogy szükséges erőforrások biztosításával és technológia átadásával segítsék­ elsősorban a fejlődő országokat ­ azon cél megvalósításában, hogy mindenki számára biztosítható legyen a biztonságos, tiszta, elérhető és megfizethető ivóvíz és a megfelelő szennyvíz­elhelyezés.

A magyar alaptörvényben A természeti erőforrások, így a vízkészlet,  a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

Az állam / Budapest III. kerület önkormányzata CSÚCS-HEGYEN /nem bíztosítja a tiszta  ívóvizhez jutását 1000 fő ott élő ember számára. De viszont a telkeken lévő kutakat  akármilyen régen létesültek is  fennmaradási engedélyekhez kötné, ha nem jelentené be a tulajdonos a kút létezését, akkor büntetné. 

Az állam olyan rendeleteket alkot, hogy sarcolni tudja a lakosságot a kerti kútak engedélyeztetésével. A tíszta vízhez juttatást viszont nem képes megoldani, közben milliárdokat pazarolnak egyéb haszontalan dolgokra.

Tisztelettel kérem támogassák a peticiót , hogy a fent említett terület és az országban még számtalan helyen létező problémával megoldhatóvá válljon a tíszta vízhez való jutás Magyarországon, már ha jogállamban élünk!


Szilágyi Antal Budapest Magyarország    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Szilágyi Antal Budapest Magyarország, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót. Ezt a petíciót reklámozni fogjuk olyan emberek körében, akik más petíciókat is megnéznek honlapunkon, de ezt még nem látták.

Facebook