Győri emlékhely elhunyt magzatokért, gyermekekért

Győri emlékhely az elhunyt magzatokért, gyermekekért

Miért szeretnénk?

-Mert Magyarországon több száz magzatot, csecsemőt, gyermeket veszítenek el szüleik.

- Mert a perinatális gyász a legméltatlanabbul kezelt gyász! (A társadalom elbagatelizálja. "Felejtsd el! Fiatal vagy még, majd lesz másik! Úgy is beteg lett volna! Jobb ez így mindenkinek! Örülj a többi gyermekednek!" stb. ) A környezet tagadása végett a szülők magukba fojtják érzéseiket, a meg nem élt gyászfolyamat miatt nem tudnak tovább lépni.

-Mert Magyarországon csak Pécsett van méltó emlékhely. (Angyalsétány, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány hozott létre)

Lehessen egy hely Győrben is azokért a magzatokért, csecsemőkért, gyermekekért, akik idejekorán mentek el. Lehessen egy hely, ahol emlékezhetnek a hozzátartozók, szülők, testvérek, nagyszülők. Hiszen ők nem láthatják felcseperedni gyermekeküket, nem szökhet könny a szemükbe, mikor anyák napi verset szaval, vagy nem mérgelődhetnek a csibészségeik végett!

Aláírásommal támogatom, hogy a győri emlékhely létrejöhessen a soha meg nem élt életekért, a gyermeküket korán elvesztő családtagoknak, szülőknek. A megemlékezés olyan helyszíne legyen, amely kifejezi a gyermek és szülő eltéphetetlen kapcsolatát, a szülői szeretet feltétlenségét.

Egyben kérjük a városvezetés, Polgármester Úr és Képviselőtestület támogatását!

Bárándi-Nagy Viktória    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével