Gyermeksebészeti ügyeleti ellátás bezárása ellen

Kiss Gábor
Kedves Ismerőseim soha nem kértem hogy osszátok meg az állapotomat. Most viszont azt kérném mindenkitől, hogy az elkövetkezendő órában csak ezt ossza semmi mást lássák nem lehet velünk mindent megtenni köszönöm.

Az a helyzet, hogy a Madarász Gyermekkórházban(ahol dolgozom) április 1-től nem lesz gyermeksebészeti ügyeleti ellátás.
Hogy mit jelent ez nekünk, azt nem részletezem, de hogy Nektek kisgyermekes szülőknek mit jelent, azt azért árnyalom.
A Madarász Kórház látja el Angyalföld, Újpest, Rákospalota, de még Óbuda és a környező agglomeráció(Dunakeszi, Fót, Göd, Csomád)települések gyermekellátását, nem is beszélve hogy jó hírünknek köszönhetően egész Budapestről érkeznek Hozzánk kis betegeink.
Ezentúl hova mehetnek ezek a gyermekek?A Heim Pál Kórházba, a sürgősségi osztályra, ami így jelentősen leterhelődik.Ezt úgy kell érteni, hogy megnő a várakozási idő, és az ott dolgozók leterheltsége is nő, stressztűrő képességük azonban nem fog az egekig szárnyalni, bár én szülőként ezt kívánom.
Nem tisztem orvosszakmai kérdésekben állást foglalni, de mint szakdolgozó tudom, hogy vannak olyan sebészeti kórképek, ahol az idő tényező, tehát nem mindegy, hogy mennyit kocsikázik a mentő, az anyuka a gyermekével mennyit üldögél kint a sürgősségin, mert ezalatt a gyermeke sokkal súlyosabb állapotba kerülhet.
Összefoglalva, bár 20 új sebészeti/traumatológiai ágy áll majd a Heim Pál Kórház rendelkezésre, az ellátás színvonala véleményem szerint romlani fog.
Mit tehetünk ez ellen?
Meg kellene mutatni, hogy a civileknek(azaz nekünk) igen is van annyi hatalmunk, hogy a GYERMEKEINKÉRT nem hagyjuk hogy megszüntessék a gyermeksebészeti ügyeletet!!!Gyűjtsünk aláírást, írjunk petíciót a Heim Pál Kórház vezetőségének,vagy ha kell a minisztériumnak nyilvánítsuk ki, hogy erre szükség van!!!
Köszönöm mindenkinek aki megosztja, és köszönöm mindenkinek aki ebben az ügyben Mellénk áll.