A közoktatásért!

Quoted post


Vendég

#198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-27 12:01

#197: csakazértis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Engedélyt kell kérned, és meg is kapod...nem az eddigi felettesedtől,  nem az intézményedben, hanem a tankerület vezetője engedélyezi. Te már előre vetíted, hogy esetleg felülbírálja és nem engedi, hogy versenyre vidd a tanítványodat.  /Csúnya tankerületi vezetŐ.!/

A félelmed nem a megváltozott helyzetből ered...korábbi.

Válaszok

Elkeseredett

#199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-27 12:17:16

#198: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Figyelj jobban! Nem az a kérdés aláírja-e vagy sem... (Eddig egyébként nemigen kellett engedélyt kérni senkitől, hogy versenyre vigyük a gyerekeket. Örültek neki, ha vittük!)

Hanem az ügyek intézése, ami sokkal bonyolultabbá válik. És ez csak egy picike példa. Csak egy egyszerű verseny. Mi lesz majd, ha bonyolultabb kérdések kerülnek terítékre?

csakazértis

#202 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-27 12:46:14

#198: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Hááááát.

Azt írtam, hogy a pénzköltés felügyeletén túl nincs kompetenciája elbírálni. Akkor meg felesleges a kezébe adni a döntést.

Normális esetben ez úgy menne, hogy az iskola felsorolja azokat a versenyeket, amelyeken a diákjai részt fognak venni.  Ezt megteszi az év elején, egyszerre. A tankerület erre rábólint, esetleg visszakérdez, de ha engedte, utána viseli a költségeket, mivel a versenyen indulásból a többi automatikusan következik. Mivel a diákok többsége hozzá tartozik az országban, így országosan kb. állandó költségről van szó.

Ha a versennyel kapcsolatos költségeket nem állja, az már a nevezés előtt derüljön ki. Ez azonban országosan és egységesen rendezhető, ekkor megint nem kell a tankerülethez fordulni.