A közoktatásért!

Quoted post

A karaván halad

#158 Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

2013-01-25 19:59

#157: Sugógadep - Re: Re: Re: Re: Még mindig??

Vagyis azt kellene csinálni, ami a dolga. A menedzselés pl.: nem. A programszervezés, a fejlesztés mindig is a feladata volt.

Profizmusra csak ezekben az esetekben van szükség.

A pedagógus nem hazudhat a közéletben, mert akkor nem állhat a diákjai elé. Ahogy nem szabad lopni és csalni /máshol/, úgy ezen a pályán a hazudozás, félreinformálás fokozottan tilos. Azok az örökös aláírók, akik csak lázítanak, csak rózsikáznak, és csak ez ellen a kormány ellen lázítanak, azokra nem lehet a nevelést bízni, mert hiteltelenek. Egy középiskolás már átlát a szitán, és visszakérdez. Mármint akit otthon is neveltek, értékrendje van és gondolkodik.

 

Válaszok

csakazértis

#166 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

2013-01-26 10:59:51

#158: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

"Egy középiskolás már átlát a szitán, és visszakérdez."

Érdekes. Ha a tanár szakmai kérdésben átlát a szitán és visszakérdez? Akkor mi történik? Néhányan megtettük. A legjellemzőbb reakció: csak azért ugrálunk, mert féltjük az állásunk...

én

#171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

2013-01-26 12:13:16

#158: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

" Egy középiskolás már átlát a szitán, és visszakérdez. Mármint akit otthon is neveltek, értékrendje van és gondolkodik." Talán ezért van, hogy a végzős középiskolások közül egy-kettő, ha tanári pályára jelentkezik, és ő is azért, mert máshová nem kerülne be. 20 év múlva ki fog tanítani???? Mert a jelenleg általad alkalmatlannak ítélt pedagógusok addigra "kihalnak" ám! A főiskolás is visszakérdez, csak elküldik haza, hogy pofozza meg az apját. Az oktatási rendszerünk példamutatói, ez az erkölcsi, nevelési példa, ilyen tökéletesnek kell lenni egy pedagógusnak (mert Ők is azok, nem?) / remélem, fogható az irónia a sorokban/

diákhang

#180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

2013-01-26 18:37:01

#158: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Még mindig??

Karavánunknak, mely állítólag halad, ennyit a diákok véleményéről:

"Ennek a szívből jövő káosznak pedig van egy még szerencsésebb következménye. Az ilyen közegről lepattan a hazugság. Mert egyébként persze, hogy arról sem ártana beszélni most, hogy mi lesz a felsőoktatással, hogyan legyenek jobb egyetemeink, vagy hogyan lehet elérni, hogy a Schmitt–Gyurcsány–Semjén-módszer eltűnjön a szakdolgozatírás tudományából.

Lehet, hogy baltával kellene nekimenni a felsőoktatásnak, lehet, hogy csak szikével, de biztosan lenne mit tenni. Személyi hitelesség nélkül viszont ez nem megy, és ha más nem, Gyurcsány Ferenc tudna arról mesélni, milyen nehéz felmondani a hazugsággyárban. Orbán Viktor magazbiztosan kijelenti, hogy „a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot”, miközben helyettese a saját diplomáját sem tudta megoldani „tudományetikai vétség” nélkül."

http://index.hu/velemeny/2012/12/14/tinedzserkaosz_a_hazugsagspiralban/