Rokkantvadászat...

Quoted post

Marika néni

#413 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-31 08:58

#411: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Tibor most maga téved! Mert a legutóbbi bejegyzés  nem az enyém ! Igen van aki,abszolut névtelenül teszi,meg bejegyzését,nevez hazug csalónak bennünket,lelke rajta.Félre értett,olvassa el mégegyszer a bejegyzést,Én nem Önt neveztem közalkalmazottnak,sajnálom ha magára értette. Amig ebben a kérdéskörben,csak ketten folytatunk konzultációt,alig ha lesz változás az ügyben. Tévedtem,abban,hogy a vendég bejegyzések mögött,mindig ugyanazt az embert feltételeztem.Tájékozódtam,bizonyos dolgokról. Az ember gondolkodás módját sok minden határozza meg,az a társadalmi környezet ahol él,dolgozik.Tudom a saját világomon kivül is létezik,de mit tegyek én ennek az országnak ide,ebbe a hátrányos helyzetü térségébe születtem.Itt éltem és dolgoztam le az életem,java részét.Néven nevezem a szükebb hazám földrajzilag Záhony térsége,a másik nagyobb város Kisvárda.Élnek emberek,az Ukrán határ és a Tisza közé zárva is.Rávilágitok néhány olyan lényeges pontra amiből adódhatnak nézetkülönbségek közöttünk.Pechemre nőnek születtem,müszaki pályára léptem,anya lettem.És nincs más vágyam,mint hogy utnak inditsam gyermekeimet az életbe,addig álljak melettük,mig megkezdik saját életüket.Nekik nem velem a saját életükkel kell törődni,és amit tőlem kaptam,gyerekeik felé kell tovább adniuk.A kis fecskének miután megtanul szállni,fészket rakni a szüleivel kell-e foglalkoznia ? Vagy arra megy ahol a saját fészkéhez épitőanyagot, fiókának ennivalót talál !

Ön is itéletet alkot olyan dolgok felett,amit nem ismer !Egyetemisták laza élet !!! Egy nappali tagozatos müszaki pályán lévő egyetemistának,teljesitenie kell.Konkrét feladatokban.

Erről beszélek,más kivülről látni a dolgokat,és saját bőrünkön megtapasztalni azt.

Saját ügyeim kapcsán is,kénytelen voltam megfordulni néhány helyen.Itt a szükebb környezetemben,mert nekem ez az életterem.Voltam a nyugdijfolyósitó ügyfélszolgálatán,önkormányzati lakossági fórumon,most felülvizsgálaton.Láttam kisirt szemeket,megdöbbentő néma csendet.Magukba fordult embereket.

Még a megye székhelyen is feltünt,nincs a városba forgalom !

De tudja kioktatását,megfogadom és legközelebb,ha bárki belém rug alázatosan megköszönöm,ha papirkosárba dobják,igényemet,szó nélkül türöm.Megaláznak! Nem probléma.Mosolyogva megköszönöm !

Bár gyermekeimnek is azt próbálom tovább  adni,ha gyenge és engedelmes vagy,eltaposnak.Légy tájékozott,és mindig vedd el azt ami megillett. Ezek a kérdések nagyon is konkrétak.

Mennyi árvaellátásra lesz jogosult a gyermekem,ha én elmegyek az előtt,hogy ő betőltené a 23 életévét !

2012-ben csak állapotjavulás következhet be rosszabbodás nem ! Csökkenhet-e az ellátás összege a december 31-ihez képest,ha az egészségi állapotban  nem javulás,hanem romlás következett be

Egy bölcs embertől,azt halottam,az a szép bennünk,hogy mind mások vagyunk,ha egyformák lennénk akkor klónok lennénk.

Az országnak ebből a szegletéből igencsak másképpen látszanak a dolgok.

Tisztelettel Vedresné Kertész Mária

Válaszok

Spitzer Tibor

#414 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-31 13:16:37

#413: Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Asszonyom !

Ez a 404-es számú hozzászólásából való idézet: .Azt már világosan látom,hogy közalkalmazott,nem fog segitőkezet nyujtani,mert repül az állásából." Fordíthatom, így fordíthatom úgy de ez akkor is híbás feltételezés és következtetés.

Én tiszteletben tartom a választását, hogy önnek nem kell a gyermekei segítsége. Azt azért gondolom, hogy elmegy a bús...ba az a gyermek aki eltüri, hogy rokkant szülőjét nem támogatja.

Ismerem az egyetemista lét mibenlétét mert van is néhány diplomám, meg tanítottam is bent. De ez mellett rengeteget dolgoztam mert nekem nem volt alternatíva -egy erején felül támogató szülő- meg  sértette is volna a büszkeségem, hogy lebzselek amíg a háttérbe mások nyomorognak.

Javaslom ne erőltesse továbbra sem, hogy a gyerekei részére harcol a pénzéért. A közvélemény önnek még adna, a gyermekei gondtalan egyetemi éveire már nem.