A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért

Quoted post

anyanyelv

#46

2012-01-16 20:15

Szeretném felhivni kedves társaim figyelmét a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményére (január 11), mely "önmagáért beszél":

1 értelmetlen megfogalmazás : "Schmitt Pál, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak 1983 óta tagja,..."
2 szóismétlés: Kutatásaik során több résztéma megtárgyalása során együttműködtek
3 zavaros utalás : A fentiek alapján a Köztársasági Elnöki Hivatal a cikkben megjelent plágium gyanúját a leghatározottabban visszautasítja.

Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben a Testnevelési Főiskolán „Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése” címmel doktor. univ. értekezést készített. A hiánypótló munkát történész professzorok bírálták, akik summa cum laude minősítéssel értékelték. Annak eldöntése, hogy az értekezés tartalmi és alaki szempontból megfelelő-e, az ő hatáskörük volt.

A dolgozat minősítése önmagáért beszél!

Schmitt Pál, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak 1983 óta tagja,
a forrásként is megjelölt Nyikolaj Georgijev neves sporttörténészt személyesen, jól ismerte.

Kutatásaik során több résztéma megtárgyalása során együttműködtek. A két munka legfontosabb alapforrásai a NOB ülések jegyzőkönyvei, valamint a NOB Végrehajtó Bizottságának jegyzőkönyvei, illetve a vizsgált olimpiák záródokumentumai.

A fentiek alapján a Köztársasági Elnöki Hivatal a cikkben megjelent plágium gyanúját a leghatározottabban visszautasítja.

Válaszok

Szilu

#51 Re:

2012-01-16 20:22:59

#46: anyanyelv -

A bírálok tuti nem ismerték a bolgár kéziratot...

Ha a NOB jegyzőkönyvekre hivatkozott, és csak fatális véletlen folytán úgy (?!), ahogy a másik ember is megszerkesztette mondanivalóját..., akkor is tételesen le kellett volna hivatkoznia, hogy melyik pontnál melyik jegyzőkönyv a forrás...