Milla: A decemberi 7 pont

Quoted post

Juci mama

#248 Juci mama

2011-12-03 12:48

246,Klárának:Ha nagy elkeseredés lenne,akkor vidékről is felmennének az emberek akár a vonat tetején utazva.Kedves Klára! 80 éves öregasszony vagyok! Megéltem sok mindent.Fiatal gyerek éveimet Eger melletti kis faluban töltöttem.Az 1930.évi(Szeptember 1.) nagy budapesti több mint 100 ezer fős tüntetésre az ország legmesszebb zugából is felmentek az emberek Pestre.Most is mennének akár egy kis békési faluból is az emberek,ha tényleg akkora lenne az elkeseredés,mint a 30 as években volt.Amit én már gyerekfejjel éltem át.Ma nem elkeseredettek az emberek.Amig autóra,mobiltelefonra,és drága smsek küldésére müsorokba telik,addig nincsen gond!Ha akorra gondod lenne vidékről is felmennél!De nincs nagy gondod!Ezen a mai tüntetésen jó ha lesznek 100an.Ennyi elkeseredett ember van.Ha ellénéek keseredve az emberek,akkor felmennének akár az utolsó fillérükből is!De nincs gond,ezt páran táplálják,hogy gond van.De nem igy veszem.Multor unokám elvitt a plázába vásárolni.(Unokámnak köszönhetem,hogy megtanított a 21.század technológiáját kezelni, számitógépet használtam mikor dolgoztam,persze nem ilyen modernet)Az emberekkel van tele a pláza,vásárolnak,költenek.Nincsgondjuk az embereknek.Igaz most se fényes minden,de olyan gondjuk nincs ami miatt tüntetnének,szerencsére.Csókoltatok mindenkit:Juci mama

Válaszok

Klára

#251 Re: Juci mama

2011-12-03 13:47:41

#248: Juci mama - Juci mama 

 Kedves Juci mama!

Gratulálok a korához. Én még csak 65 éves vagyok (az sem kevés). A jelenkor már túlhaladta azokat az állapotokat, amikor Ön 30 éves volt, a politikai helyzet sem ugyanaz, mint akkor volt. Azt nem ismertem, nem hiányolom, de az is borzasztó, ami ma van. Ma objektív okok miatt nem tudtam felmenni. A 4 unokám látogatott meg, ez a program mindent felülír, nem egy faluban lakunk. A férjemet nyáron temettem, szoknom kell még az új életformát, nem könnyű. Nem magyarázkodás a válaszom, csak a tényeket mondtam el. Amint tudok, minden tüntetésen részt fogok venni.

Jó egészséget kívánok.

Elégedetlen

#267 Re: Juci mama

2011-12-03 21:01:43

#248: Juci mama - Juci mama 

 Juci mama! Örülök, hogy boldog, hogy elégedett. Esetleg Ön csókolt kezet 2001-ben Orbán Viktornak az elhíresült képen? Jogában áll, természetesen. Én nem tenném. Néztem a TV-t, nem 100-an voltak az elégedetlenek. Válaszolt magának Klára,   érdekes, emberi volt az Önnek küldött válasza. Önt ez, úgy látszik, már nem érdekelte, nem válaszolt, egy viszontválaszt megérdemelt volna, bár semmi közöm hozzá, csak így kívülállóként belekontárkodtam kicsit. Én is szeretem a hazámat, de én nem úgy látom, hogy az emberek elégedettek. Megfáradtak, csüggedtek, fásultak. Tessék néha közéjük menni, ne csak a Karácsony előtti plázában szerzett tapasztalatokból vonni le a tanulságot.