Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!

Quoted post

nem_ál-demokrata

#265

2011-10-26 22:53

Honnan veszik, hogy veszélyben József Attila szobra? Minek ez a hisztéria? Aktuálpolitikai közönséges, durva szavaik mellé miért rángatják oda az áldott emlékű költő nevét? És az a buta ember, aki "fasizálódást" emleget, nem szégyelli a butaságát? Olvasson egy kicsit történelmet!

Válaszok


Vendég

#269 Re:

2011-10-27 05:36:04

#265: nem_ál-demokrata -  

 Maga is olvasson egy kis történelmet. Nem tudom, mikor született, milyenek az ismeretei, de legalább annyira hiányosak, mint akiről/akikről írja, vagy a mai politikai vezetést isteníti, bár nem is tudja, miért.

Leírásából azt gyanítom, fiatalka lehet még. Maga nem tudja, milyen az, amikor szobrot döntögetnek. Korábban már leírtam, hogy a balatonszárszói József Attila szobrot 1956 őszén, majd 1957 tavaszán is le akarták dönteni. Akkor győzött a szobor, gyenge volt a drótkötél és a ló. Vagy tán a ló nem is akarta annyira elhuzatni, ma már nem lehet tudni. Az egyszerű nép akkor sem tudta, kinek ártott úgy József Attila, mint a szobor. Ez ma is így van. A jóérzésű emberek nem értik, hogy egyáltalán gondolatba hogy jöhetett, hogy József Attila szobra elkerüljön méltó helyéről.

József Attilától mi csak kaptunk és kapunk, ahányszor csak elolvassuk gyönyörűbbnél gyönyörűbb verseit. Nem köszönhetjük elégszer meg neki és az a minimum, hogy kiállunk érte.