Petíció Dörner György színi igazgatói kinevezése mellett!

Quoted post


Vendég

#95 Re: nyelvtan: elégtelen

2011-10-19 21:58

#93: -

1. alany-állítmány egyeztetés: csőcselék - lehetnek

helyesen: csőcselék - lehet

2. hibás alárendelt mondatszerkezet: hagyjuk, hogy...lehetnek

helyesen: hagyjuk, hogy...legyen

3. A második mondat értelme itt az, hogy ti vegzáljátok a gyarmatosítókat. A vegzálni ige értelme szerintem a kommentelő számára nem teljesen világos.

helyesen: Elég a gyarmatosítók elnyomásából.

Egy hibátlan szélsőjobbos, ultranacionalista bejegyzés tehát így hangzik:

"Szégyen, ha hagyjuk, hogy a szoclib csőcselék hangosabb legyen. Elég a gyarmatosítók elnyomásából!"

Nem csak nácik vagytok, hanem műveletlen bunkók is.

 

Válaszok


Vendég

#100 Re: Re: nyelvtan: elégtelen

2011-10-19 22:51:45

#95: - Re: nyelvtan: elégtelen

Szerintem mind a két hozzászólást te írtad pojáca! Talán könnyebb így neked. Gerinced tudom, hogy nincs, de agyad sem sok! De legalább az IP. címed megvan, baromarcú!


Vendég

#457 Re: Re: nyelvtan: elégtelen

2011-11-05 22:51:06

#95: - Re: nyelvtan: elégtelen 

Tudod, lehet, hogy a beíró figyelmetlen volt.

De te a liberálisokra jellemzően arrogáns és alpári vagy. Ha már a náciknál tartunk, kérném tisztelettel, olvasd el Landeszman rabbi, Konrád György, Esterházy Péter, Eörsi István, Spiró György, Kertész Imre, Kertész Ákos, Dániel jogász, Székhelyi József  rasszista, kirekesztő, náci ihletésű "remekeit". A sor sokkal hosszabb, csak első körben ők jutottak eszembe.

És szégyelld el magad.

Nem beszélve arról, hogy az itt is, másutt is "zsidózó" beírások akár tőled vagy a veledbeliektől is eredhetnek. Vagy bárhonnan a világból, ahova hazaárulni jártok. Volt már  nem egy példa a provokáicóitokra.

A művészetbe ilyen ocsmány módon belekeverni a politikát csak ti vagytok képesek. Tudomásul kell vennetek, hogy a magyarok többsége igényes a kultúrájára. Nem kívánja az elélökött szemetet enni. Még a Kádár-érában sem engedtétek meg magatoknak azt a militáns magatartást, amit 20 éve folyamatosan képviseltek. 

Végre a kirekesztett magyar műveket szeretnénk látni és az utódainkkal láttatni, klasszikus rendezésben.

Nem tangában, nem a káma szútrával ötvözve, hanem: magyar színházban végre magyar darabot is, szép, tiszta magyar hangon.

Csináljatok kísérleti színházat, semmi akadálya. De tartsátok el ti magatok. Ne közpénzen akarjatok kísérletezni, önmegvalósítani és ráerőszakolni a többségre. Elég szomorú, hogy a saját gyerekeitek lelkét  is mérgezitek a felszínes, neoaberrált szélhámosságokkal. Mert az, amit képviseltek, nem művészet.

 A liberalizmusnak nincs kultúrája. Hacsak a rombolás nem az. Ady is megírta: antikultúra.

Hazafi

#467 Re: Re: nyelvtan: elégtelen

2011-11-06 07:51:31

#95: - Re: nyelvtan: elégtelen

Fene a nagy műveltségedet! Furcsa formájú orroddal jó kiszagoltad a lényeget!:)))) A düh a féktelen düh és a gyűlölet árad a csámpás lábadból,a fülcimpa nélküli fejedből és a csöpögő orrodból!!!:)))))