Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

fish777

#451 Re:

2016-04-13 12:50

#17: -  

 "régen is zárva voltak az üzletek vasárnap és mindenki kibírta"? 
Régen nem volt mobiltelefon, nem volt mikrohullámú sütű, sőt a TV-ben sem volt adás hétfőn, meg amúgy is csak 2 csatorna volt. 
Régen régen volt, de el kéne fogadni, hogy régen nem régen van,ma már más világ van. Felgyorsult világunkban az ember reggeltől estig dolgozik, nem biztos, hogy hétköznap el tud menni bevásárolni. Ott a szombat, de akkor vásárol minden (...) és lépni nem lehet a boltban, arról nem is beszélve, hogy ha nem szombat délelőtt megy az ember, akkor fújhatja a friss árut, a nagy áruházak többsége szombat du/este úgy ki van fosztva, mintha világvée közeledne. 
" a kiskereskedőknek is lehetősége nyílt a forgalom növekedésre, amikor a nagyobb üzletek nem voltak nyitva."
A kiskereskedő nem ember? Neki nincs családja? Neki nem kell a héten egy szabadnap? Sajnos a statisztikák azt mutatták, hogy az év eleje óta nagyon sok kiskereskedő szintén bezárt vasárnap, annyira nem volt forgalma, így az az érv, hogy "Esélyeik növekedtek a korábbiakhoz képest" nem állja meg a helyét. 
Azzal egyet értek, hogy a "családok hétvégi programjának sem az üzletek látogatása a legjobb választás".
De megmondom őszintén, az ilyen család meg is érdemli, hogy "a kirándulások és egyéb hasznos programok helyett" plázába menjen vasárnap... Sajnos vannak és lesznek is ilyenek, de véleményem szerint az értelmesebbje nem megy minden vasárnap shoppingolni, hanem talál magának értelmesebb elfoglaltságot is. Ha meg épp úgy hozza az élet, hogy vasárnap kell egy liter tej reggelire, mert megromlott/kiömlött/nem lett elég amit szombaton/péntken vett, hát lehessen már lemenni a sarki InterTescoABC LidlAldiba venni, s ha már ott van az ember, lehet, hogy vesz egy zacskó ropit is a délutáni filmnézéshez... 
Részemről nem írom alá, úgyse lesz belőle semmi. :(

 

Válaszok


Vendég

#948 Re: Re:

2016-04-14 20:02:06

#451: fish777 - Re:  

 Tőlem sem kérdezik meg, hogy pl. ezen a héten be akarok-e menni hat napot egyhuzamban. Nem kereskedelemben dolgozom, fix a bérem, soha nem fogja senki kifizetni ha többet vagyok benne. De ez van kiadva. Nem havi egy plusz nap, hanem havi négy nagy, puszira. Szeretnék én is hétköznap bevásárolni de este üres polcokon hiába keresem a friss pékárut, a zöldségek is mint kókadtan várnak rám. Ugyanazért a pénzért megkapom mintha frisset vennék. Miért nem megyek el vasárnap a kisboltba meg a cba-ba? mert minden drága és mindig átvágnak, romlott, büdös dolgokat vehetek. Rajtam egy sem fog meggazdagodni. Mindig a tescoval példálóznak. Hát ez az a hely ahova nem járok és vasárnap sem fogok. De hat egymás utáni nap ami 8-18 óráig tart munkával plusz a közlekedés igen nehéz a gyereknek cipőt venni, még egy nyomorult radirt sem tudok neki venni mert félholt vagyok mire hazaérek. Sajnos rá kell jönni, hogy van akinek nem jön össze a hat nap alatt a  nagybevásárlás. Pláne kocsi nélkül. Mindig azzal jönnek, hogy plázázni akarnak az emberek. Nem azt akarnak hanem a normális életvitelhez szükséges dolgokat megvenni. 

Arra nem gondol senki, hogy egy bevásárlóközpontban az üzlethelységeket nem napra adják ki hanem havidij van ami nem is kevés. Most a fenntartáshoz, bérhez szükséges pénzt kevesebb napon kell összeszedni. De ha szombaton elmegyek valahova és tömött sor van, soha nem fogok beállni századiknak. Próbáltam már szombaton, egy azaz egy napon elintézni a dolgaimat: posta, nagybevásárlás, gyógyszertár, gyereknek ez-az vásárlás és még a bankba is be akartam menni. Ebből kb. 2 dolog sikerült, annyian voltak mindenhol. Szívesen mennék hétköznap, ja nem dolgozom a kereskedelemben és nem kapok szabadnapot amikor bemehetek az okmányirodába, bankba, postára, még szülőire is csak nehezen. :(