Gyermekeink jogaiért

Quoted post


Vendég

#44 Re: Re:

2016-02-10 14:13

#34: - Re:  

Bocsánat: 1. adófizető egyéni vállalkozó vagyok kb. 16 éve. Előtte alkalmazottként szintén az adófizetők táborát gyarapítottam évekig. 2. van egy lassan 13 éves jelenleg 6. osztályos épértelmű, okos hiperaktív gyerekem, akir immár 4. éve magántanuló, mert egyik iskola sem tudja fogadni - ugyanis több figyelmet igényel, mint a többi gyerek. Kis létszámú osztályt ír elő a Szakértői Biztottság. Ilyen a jelen törvények értelmében nincs. Alapítványí iskola nincs elérhető távolságban, pedig még abba is belemennénk, jobb lenne, mint mindig itton.

Szóval azt szeretném tudni, hogy az én gyerekem hogyan érvényesíthetné alkotmányos jogát, azaz a bejárást az általános iskolába??? Pedig úgy gondolom, hogy minden adómat befizettem, nem "csak a markomat tartom". És folyamatosan fizetem a magántanárokat, hogy a félévi, év végi vizsgák jól sikerüljenek. Merthogy a Gyermekvasúton szolgálhat (és ott nincs is vele gond), oda pedig 4-es átlag kell. Különben minden más helyen: rajziskola, Goethe Intézet, Deutsche Schule.... jól tudnak vele dolgozni, csak a közoktatás veti ki magából. Ez hogy lehet? Máshol mit tudnak, hogy megy a dolog? És ugyan ezt miért nem tudják a közoktatásban tevékenykedő pedagógusok?

 

Válaszok


Vendég

#49 Re: Re: Re:

2016-02-10 15:58:39

#44: - Re: Re:  

 Dr. Duró Zsuzsanna könyveit ismerik? 

Ő tehetséggondozó pszichológus, tehetségkoordinátor

Az interneten könnyen fellelhetőek a művei, elérhetősége. 

Hasonló cipőben járunk mint Ön, 3 év alatt 4 iskola ( 2 alapítványi, 2 állami ) jelenleg a magántanulói státusz kérvényezésén gondolkodunk. Azért, mert amiben jó abban valóban kibontakoztathassa a képességeit, amiben meg nem arra legyen ideje fejlődni

 

Edit

#122 Re: Re: Re:

2016-02-14 06:59:56

#44: - Re: Re:  Hát ez az! Az iskolának fogalma sincs az autizmus mibenlétéről! Ezért kell most "a vasat ütni, amíg meleg"...Talán kezd kialakulni a kritikus tömeg.