Az Oktatói Hálózat petíciója

Quoted post

Egy hozzászóló

#59 Hozzászólás az eduline.hu oldaláról!

2015-12-01 06:37

eduline.hu ( 2015.11.25., 18:32Frissítve: 2015.11.25., 16:47 )

100 és 900 ezer forintért adták a nyelvvizsgákat: rendőrök és egyetemi oktatók is vettek - című cikk első hozzászólása:

" Tisztelt Szerkesztőség!

Gondoltuk, hogy hivatalos levelet írunk, de félő, hogy az a szemetesben fog landolni, így itt tesszük közzé levelünket!

Minden ami ebben a cikkben szerepel és minden ami ezzel az üggyel kapcsolatos alaptalan rágalom! Az egész ügy egy szélsőséges diák szervezet műve akik már évek óta gátolják a kormány oktatási reformját és igyekeznek a követelményeket a lehető legminimálisabbra szorítani. Ennek érdekében bármeddig képesek elmenni. Az egész nyelvvizsgagyárat és minden ezzel kapcsolatos "bizonyítékot" Keszei Sándor és a Hallgatói Hálózat talált ki akik évek óta küzdenek az oktatás és a diploma minőségének lerontásáért. tervük, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon a diploma!
Bár cikkükben nem említik meg iskolánk nevét, de a váci polgárok még emlékeznek ránk és a közelmúltban megkezdtük iskolánk újjászervezését. Cikküknek köszönhetően most eddigi munkánk és terveink kútba estek. Korábban a Péleusz Nyelviskola neve egybeforrt Vác nevével. Nem zajlottak bundázott nyelvvizsgák sem Vácon, se máshol az országban. Az ELTE-ITK vizsgaközpontjában meg egyenesen lehetetlenség lett volna ilyesmire! Maga a vizsgarendszer és az adminisztrációs rendszer a garancia arra, hogy ez lehetetlenség. Az egész eljárás koholt vádakon alapszik, melynek célja a nyelvvizsga rendszer lejáratása, olyan diákok által akiknek még érettségi sem járna.
A magyar diákok nyelvtudása katasztrofális- de ez nem az oktatási rendszer hibája, hanem az otthoni nevelésé és a különféle diákszervezeteké akik azt hangoztatják, hogy minden csak úgy jár és nem kell semmiért sem megdolgozni. A sült galamb nem repül senkinek sem a szájába!
Oktatási intézményünk más civil szervezetekkel összefogva egy átfogó nyelvoktatási reformot fog a kormány elé hamarosan terjeszteni, mely a bölcsődétől kezdve egészen a nyugdíjig mindenkire ki lesz terjesztve.
kezdeményezzük, hogy 2020-tól a hivatali és oktatási nyelv Magyarországon az angol legyen. A tévében, rádióban, moziban csak angol nyelvű filmeket, műsorokat sugározhatnak. Az általános iskolákba angol alapfokú tudással lehessen csak bekerülni. Egyedül a gyógypedagógiai és kisegítő osztályokban maradhasson meg a magyar mint oktatási nyelv. Aki általános első végéig nem tanul meg középfokon angolul az kerüljön át gyógypedagógiai vagy kisegítő osztályba, ahonnan ne lehessen tovább tanulni.

A 21. században Európa közepén meg kell felelni a nemzetközi elvárásoknak. Ha ezen lépéseket nem tesszük meg akkor Magyarország vissza süllyed a sötét középkorba és a tudatlanságba.

Péleusz Oktatási Központ

Csongrádi Eszter, Studniczky Róbert, Páll Ferenc

Cím: H-2600, Vác
Görgey u. 1-3.
27/300-634
Levelezési cím: H-2600, Vác
Görgey u. 1-3.
http://peleusz.mindenkilapja.hu/    "

________________________________________________________________________________

Mi ez ha nem politika???????
vegye már végre mindenki észre, hogy eddig mindig csak a kormány akarata érvényesült - (nem csak a mostanié- az elmúlt 8 évben is ugyan ez volt a helyzet)!!!!!!!

Ideje lenne kicsit drastikusabban fellépni! Az ilyen bejegyzések bár nevetségesek, még is adják a szavakat és a tetteket a kormány szájába! Hagytuk az oktatási rendszert tönkretenni, hagytuk a Corvinust feldarabolni és most lényegében ezt is lenyeljük. Odafenn fütyülnek az ilyen petíciókra! Vegyünk példát mondjuk a nyigat-európai országokról!
Ott egyetemeket foglalnak el, hetekre szrájkba lép a fél ország- mi???????????????
Indítunk egy ilyen petíciót aztán majd hetekkel később csinálunk egy kis utcai felvonulást.
Ezeket az Egres Bélákat meg Péleuszokat direkt  küldik a nyakunkra, hogy mi jókat mulassunk az egészen majd hülyének nézve őket nem oda figyelve rájuk a hatalom szépen keresztül vihesse az akaratát. 
Véletlen, hogy ez a nyelvvizsgagyár most bukott le? Véletlen, hogy két lőszereket gyűjtögető fiatalt a TEK most kapcsolt le és rajtuk keresztül eljutottak valami szélsőjobbos csoporthoz?
NEM!!!!!!!!!!!!

Gondolkozzatok és cselekedjetek végre! 

Válaszok

Antiutópista

#66 Re: Hozzászólás az eduline.hu oldaláról!

2015-12-01 09:55:15

#59: Egy hozzászóló - Hozzászólás az eduline.hu oldaláról! 

 Sajnálom, kedves szervezők, de nem bírom megállni, hogy pár pontosítást ne tegyek - legfeljebb majd kitiltanak, a "demokrácia" nevében a fasizmusellenest... (Paradoxonnak jó, ne c'est pas?)

A kedves hozzászóló idézte a péleidák fogalmazványát, amit köszönök, mert bocsássa meg a világ, a felsőoktatás megmentéséért a tiltakozásait megszervező HaHa szervezetet érő rágalmakat szeretném cáfolni, és remélem, a vele együttműködő Oktatói Hálózat megértő lesz ebben.

1) a Péleusz vagdalkozásiaval ellentétben a HaHa egyáltalán nem "szélsőséges", sőt, éppenséggel ezzel a szélsőjobboldali sajtó vádolta. A HaHa pártpolitikamentes szervezet, és bár antifasiszta véleményeknek hangot ad, de keményvonalasan baloldalinak pl. nem vehető, sőt, még csak nem is szocdem irányultságú.

2) "a kormány reformjai" tönkretették a felsőoktatást, és a HaHa, amely egyébiránt a letörekvőbb tanulókból állt, akik a tudományos kutatói karrier felé kacsintgattak, természetesen tiltakoztak, megmentend leendő doktori iskolájukat, remélt munkahelyüket. A HaHa legtöbb tagja szakkollégista, vagy szakkollégiumi keretek kívül, "szabadúszó" módon valamely tudományterület lelkes ifjú kutatója volt a hősidőkben. (Vessük ezt össze a "diploma lerontását" vízionáló rágalmakkal!)

3) a HaHa semmiféle jogos követelményt nem akart lerombolni. A tiltakozás az ellen szólt, hogy az egekbe emelt költségtérítés összegének megkeresésére kényszerítve a hallgatókat, elvonják őket a valódi tanulmányi munkától, ugyanis a valóságban éppen a tudományos munkától való elvonás teszi felszínessé a felkészültséget, ez teszi alacsonyabb értékűvé a diplomát! Az ösztöndíjak csökkentése és a magas költségérítések bevezetése a leghatározottabban kontraproduktív a tanulás minőségét illetően!

4) az az állítás, hogy a magyar diákok nyelvtudása "katasztrofális" lenne, alaptalan. Az Erasmus-diákokkal és a nemzetközi konferenciák Ph.D.-és doktori címekkel rendelkező előadóival való találkozások azt mutatják, a hazai diákok a szó jó és rossz értelmében is a nemzetközi szinten állnak. (A kollégiumi szleng kifejezés a tört angolra "erasmusos angol", és ez mindent elmond - a hazai diákoknak nincs miért szégyenkezniük!)

5) a félelmetesen rossz helyesírás mellett erre már nem is igazán lehet részletesen reflektálni: "a bölcsődétől kezdve egészen a nyugdíjig mindenkire ki lesz terjesztve.
kezdeményezzük, hogy 2020-tól a hivatali és oktatási nyelv Magyarországon az angol legyen. A tévében, rádióban, moziban csak angol nyelvű filmeket, műsorokat sugározhatnak. Az általános iskolákba angol alapfokú tudással lehessen csak bekerülni. Egyedül a gyógypedagógiai és kisegítő osztályokban maradhasson meg a magyar mint oktatási nyelv. Aki általános első végéig nem tanul meg középfokon angolul az kerüljön át gyógypedagógiai vagy kisegítő osztályba, ahonnan ne lehessen tovább tanulni." - Az "elmebeteg", és az "utópikus fasizmus" kifejezések táncolnak az ember előtt ennek olvastán - a HaHa szélsőségesnek titulálása egy ilyen ötletet kibocsátó csoporttól végképp hiteltelen. Ők akarnak "középkorról" és "tudatlanságról" magyarázni?

 

A kedves hozzászólóhoz: köszönöm, hogy megosztotta a szöveget, annyi pontosítást viszont fontosnak tudok tenni, hogy mint kiderült, nem szélsőjobbos, hanem nemlétező "iszlámista" csoportot akart behazudni az RSHA: népszava. hu

TEK-fogás: a Főügyészséggel támogatja "terrorverzióját" a kormány

MTI|2015. nov 26.

("Nemzetközi beágyazottságú imámista tenorcsoport", ha? hová haladsz te, boldogtalan Magyarország, ha az ilyen gyermekijesztgető rémmeséket elhiszed? - gogoli kérdés, pokoli válasz.)