Az Oktatói Hálózat petíciója

Quoted post

Herakles

#51 Ez nem politika!

2015-11-30 18:34

Kedves Kollégák! Kérlek benneteket, hogy ne adjatok politikai színezetet a petíciónak! Ez nem politikai kérdés! Azt a látszatot is kerülném, hogy mi egyetemi oktatók egységesen kormányellenesek lennénk! Én speciel pl. radikális jobboldaliként állok a petíció mellé.

Minden kormány figyelmen kívül hagy/hagyott minket. Egyszerűen azért, mert nem vagyunk sokan és tudják, hogy vagyunk annyira kulturáltak, hogy nem fogunk utcakővel dobálni. Ráadásul egységesek sem vagyunk. Ezért lehet semmibe venni minket!

A többi hőbörgőnek: Igenis rengeteget dolgoztunk hogy idáig eljussunk. Rengeteg munka, tudás és tanulás van a doktoriba, habilitációba stb. Jár a méltó bér!!! Hogy ne kelljen másodállásban a megélhetésért dolgoznunk, hogy az energiánkat a felsőoktatásra tudjuk koncentrálni!

A középiskolai tanárok is megérdemlik azt az emelést, amit megkaptak. De nekünk is jár! Elképesztő, hogy doktori fokozattal 140 eFt-ot visz valaki haza adjunktusként, egy akármilyen szutyok középiskolába kutatótanárként pedig 400 eFt feletti a bruttó bér… Na ez a lényeg!

Válaszok

Antiutópista

#52 Re: Ez nem politika!

2015-11-30 19:10:06

#51: Herakles - Ez nem politika! 

 1) ha az ég leszakad, akkor is politikai kérdés marad. Az Oktatói Hálózat, jelen petíció gazdája, mint érdekvédő szervezet pontosan a kormány agressziója elleni védekezésül jött létre. A másik oldalon, a kormány oldalán ott van a blaszfémikus elnevezésű kör, - szegény Batthyány! - jobbosoknak oda. Ugyanis aki oda tart, az eleve eldobta az önálló véleményre való jogát, tessék csak ott várni és kuncsorogni, amíg Orbán majd úgy gondolja.

(A jobboldal lehet "szélsőséges", de nem lehet "radikális", mert az mást jelent. Aki nem analfabéta, ezt tudnia kellene.)

2) a "filozófus-ügyben" és az akadémiai és egyéb helyekről az oktatók erőszakos és igaztalan kiszórására, valamint az ő helyük érdemtelen elbitorlására várva jó volt, hm, jobboldalikám?! Most bezzeg idetolakszik, többek között azokhoz, akik munkával szerezték a helyüket, nem elődeik erőszakolt eltávolításával?

Kunyerálja a júdáspénzt Orbántól!

3) miféle egységesség ott, ahol a jobboldaliak legtöbbje most is inkább hallgat, mert köti a kormányhűség, vagy éppen csak provokálni jön ide? Vagy épp mások helyének megüresítésére vár!

A jobboldal csak egye meg, amit főzött, a többiek legalább joggal állnak ki magukért!

Virág

#53 Re: Ez nem politika!

2015-11-30 19:11:16

#51: Herakles - Ez nem politika! 

 Már hogyne lenne ez politika. Egyértelmű politikai döntés, hogy mire költenek többet. Nálunk sajnos az oktatás soha nem volt eléggé megbecsülve, és nem csak a bérekre gondolok. De 20O8 óta rohamos a romlás, nézze meg az Oktatási Hivatal oldalán közölt adatokat. Egész Európában nő az oktatásra költött összeg, nálunk csökken. Most jelentek meg az újabb adatok a OECD országok oktatási költségeiről a hvg kultúra rovatában. Érdemes elolvasni, tanulságos. És bizony ez politika!