Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Quoted post

Carrothead

#103

2015-07-29 11:16

 Tisztelt egy fenyvesi fürdőző

Néhány állításával nem teljesen értek egyet, némelyiket meg nem is értem.

Valóban igaz, hogy szoktak fürödni az Ipoly utca és a csatorna torkolat közötti részen, magam is ezt a részt használtam jellemzően, mivel lényegesen kevesebben voltak ott, mint a strand más részein. Idén is volt alkalmam szerencsére csobbanni, de rossz állapotban nem láttam a stand vizét. Azt érzem, hogy kicsit azt látjuk amit látni akarunk.

Ezek amivel nem teljesen értek egyet, de ez az őn érzése, véleménye.

Amit viszont teljesen nem érek, hogy miért nem örül annak, hogy a bereki víz a parttól kb 500 méterre fog beleleveredni a Balatonba? Hogyan árt ez a strandnak? Nem értem eddig az volt a probléma ha nyomtál a vízet, két éve még a hiradóba is bekerült, most meg hiányozni fog?

Üdvözlettel

Válaszok


Vendég

#104 Re:

2015-07-30 17:41:32

#103: Carrothead -  

Melyek azok a dolgok amikkel nem teljesen ért egyet? Ez a rész nem egészen sikerült egyértelműre. :)

A másik pedig, hogy ha a bereki víz ön szerint 500m-re fog belekeveredni a Balatonba, akkor a kőgát bizonyosan megmarad.


Vendég

#106 Re:

2015-08-07 11:28:22

#103: Carrothead -  

 Gratulálunk, akkor a lokális problémából sikerül egy az egész strandra kiterjedőt generálni! A jellemzően északnyugati áramlat ugyanis az egész strandot be fogja teríteni az 500 méterre bevezetett nagybereki vízzel, amely a sarkantyú után vissza fog csapódni. Zseniális megoldás...

Mivel a strand több pontján is fürödtünk bizton állíthatjuk, hogy egyértelmű különbség van a röplabdapálya környékén és az Ipoly utcánál a víz minőségében! Bármennyire is szubjektív ez a dolog, mivel több mint 25 éve ismerjük ezt a strandot van viszonyítási alapunk!!!