Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

Gömörexpo

#2077

2011-09-16 17:05

Tisztelt Sólyom Úr!
Kérem, szólaljon meg, mint az alkotmány és erkölcs vitathatatlan képviselője...
Az alábbiak alapján hiszem, hogy megteszi!
'Sólyom László köztársasági elnök elítélte a Fidesz pénteki kordonbontó akcióját, de a gyülekezési jog ősz óta tartó korlátozását is alkotmányosan aggályosnak tartja.
"Ma a Fidesz európai parlamenti és országgyűlési képviselői jogellenesen elbontották a Kossuth téri rendőrségi kordont, és bejelentették, vállalják tettük jogi következményeit" - áll Sólyom László köztársasági elnök péntek este kiadott közleményében.
Felelősségük az államfő szerint kiterjed a szimbolikus akció társadalmi következményeire is. Az országgyűlési képviselők magatartása szerinte mintát adhat, "márpedig a jogállamot nem lehet nem jogállami eszközökkel szolgálni".
"Nem hallgatható el viszont az sem, hogy a Kossuth téren a gyülekezési jogot ősz óta alkotmányosan aggályos módon korlátozza a rendőrség, és nem reagált érdemben a kifogásokra sem. - írta Sólyom László.
Forrás: www.index.hu '

Válaszok


Vendég

#2079 Re:

2011-09-16 17:08:52

#2077: Gömörexpo -

"Gyurcsány Ferenc morális válságba sodorta az országot, mert vasárnap nyilvánosságra került beszéde után a demokratikus normarendszer egészét megkérdőjelezte - mondta a köztársasági elnök. Szerinte Gyurcsány saját hazugságát összemosta az elmúlt 16 év történéseivel. Ennek nyilvános beismerésére szólította a kormányfőt."

 

http://index.hu/belfold/slym1881/