Mondj nemet az internetadóra!

Quoted post


Vendég

#125

2014-10-22 11:40

Az internetadó újabb hatalmas pofon a sajtószabadságnak!!! A pénz beszedésén túli haszna, hogy jelentősen korlátozza a kormánytól független információforrások elérését, növeli az orbáni,- Goebbels mintájú- propaganda hatékonyságát.
Orbán láthatóan minden maradék gátlást félredobott, hogy teljes szolgaságba döntse, az erre fogékony népet.
Egy átlagos videó, amit feltöltök az internetre 1 és 2 gigabite közötti méret, amit a video szolgáltató (youtube, vimeo) valamivel kisebbre konvertál (ha jól tudom). Mégis az eddig (általam) ingyenesen szolgáltatott információért (videóért) mostantól annak a kormánynak fizettek, - (nem államot írok, mert az állam a kormánnyal nem rokonszenvező polgárainak a jogait is védi),- amelyik minden erejével megakadályozza, hogy olyan alkotók, mint én, akik a mindenkori hatalom ellenőrzésére használják a tehetségüket, ne juthassanak olyan forrásokhoz, és médiumokhoz, amelyekkel, és amiken keresztül a kritikájukat nyilvánosságra juttathatnák. Erre szolgált a médiatörvény, az információhivatal felállítása, a közszolgálati médiák szélsőjobboldali érzelmű szerkesztőkkel való feltöltése, a (szakmai önkormányzatiságon alapuló) Magyar Mozgókép Közalapítvány földbe döngölése és a filmfinanszírozás központosítása, a nem játékfilmek (pl.valóságfeltáró dokumentumfilmek) finaszírozásának megtagadása, illetve elfogult pártmegbízottak által ellenőrzött televízió pályázatokhoz való rendelése. Ezt szolgálja, az összes állami hírcsatornának az MTI alatti központosítása. Ezt szolgálják azok az öncenzúrák, amiket az életben maradásért cserében a maradék függetlennek tetsző rádiók és televíziók alkalmaznak, akkor is, ha ezt tagadják. A kormány illetve a diktatúra valós kontrolljának maradéka, az internet létezésének és szabadságának köszönhető. Orbán nem vállalhatja fel nyíltan az internet szabadságának korlátozását, így a hozzá hűséges és általa jóllakatott hűbéres középosztálynál (akik az adót meg tudják fizetni) rosszabb anyagi körülmények között élőket, az adófizetéssel támasztott nehézségekkel akarja az információktól elzárni.
Én például egyetlen működő televíziónak sem tudom az anyagaimat eladni, nincs olyan televízió, amelyik olyan szabadságot biztosítana számomra, amilyen szabadon dolgozom, és aminek köszönhetően az általam készített anyagok szabadságfoka olyan, amilyennek lennie kell, ami fölött csak a lelkiismeretem rendelkezik. Az internetadó az a maradék lehetőséget is elveszi tőlem, amivel most még a nyilvánosság egy kis szeletét el tudom érni. Ez is egy szempont, amit az Európai Únió Bizottságának figyelmébe is ajánlok, amikor a magyar kormány által ajánlott személyt akar a kultúrát felügyelő biztosnak állítani!
Csillag Ádám, Balázs Béla-díjas filmrendező, rendszerváltó

Válaszok


Vendég

#224 Re:

2014-10-22 22:36:34

#125: -  

 Végül sportbizottságba került, bizonyára a magyar kormány hatékony stadion koncepcióira való tekintettel - ott is jól jöhet még a képzett magyar szakmber ;) :D