Nem fizetjük ki az internetadót!

Quoted post

Egres Béla- JGE

#112 Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 08:40

Kedves ballibis bértollnokok!

A Magyar álam jelenleg igen súlyos pénzügyi válsággal küszködik. A helyzet megoldását inden magyar állampolgárnak kötelessége támogatni.
Nagyon sok ember nem dolgozik ellenben egész nap csak a neten lóg-pornót néz és a legutolsó munkanélkülinek is ott virít a kezében a legújabb okostelefon!
Ergo van mindenknek pénz a zsebében és a jelek szerint elég ideje, hogy egy kicsit többet dolgozzon és megfizesse ezt az adónemet!
Dolgozni kellene és nem netezni, hogy legyen az államnak elég bevétele ahhoz, hogy ilyen adókat ne kelljen beszednie.

Filmeket lehet a tévében is nézni, hírek olvasására meg ott a közmédia. Ilyen válságos időkben nem a szórakozás a fontos, hanem a munka amire minden állampolgár hivatott!
Az egész cirkuszt fiatal dolgozni nem akaró emberek kezdték akik csak időtöltés miatt járnak évekig iskolába. Dolgoznotok kellene és nem netezni!

Egres Béla -Jövő Generációjáért Egyesület

Válaszok

.P.

#113 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 08:46:59

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

 Ez nagyon szép és jó. De hova dolgozzon már ennél többet az ember? A semmirevaló 100.000 rek ért? Alig birják kifizetni az emberek a számlákat. Az interneten is szinte csak a mocskot látja, de égis el tudja vezetni valami pozitiv irányba azt a szerencsétlent, hogy ne a nyomorán rágódjon. Ők adjanak bele akik ott ülnek a drága öltönyben, meg a 10-20 milliós autókban. Mindig a szerencsétlent basztatják, aki már igy is szenved, már csak a puszta itt léttől...

Észbontó

#114 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 08:47:29

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

 Miközben a pályázatoknál lassan kötelező a digitalizálás, és még az Erzsébet programra is csak interneten keresztül lehet jelentkezni... szkennelt dokumentumokkal..

Nem beszélve az on-line rendszerű könyvelési programokkal (adó bevallás pl.) 


Vendég

#122 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 10:08:49

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a 21. században vagyunk.

 

Ma bármelyik cég napi ügymenetéhez (beszerzések, szállítások, HR, stb...) elengedthetetlen az internet.

Az alkalmazottak 85-90%-nak napi feladatainak ellátásához (levelezés partnerekkel, megbeszélések szervezése, stb...) szükséges az internet .

Az egyetemisták a tanuláshoz szükséges anygokat és az elvégzendő feladataikat az interneten kapják meg, illetve kurzusta, vizsgára is interneten keresztül lehet jelentkezni.

Az általásos és középiskolások a jegyiket a hagyományos napló és ellenőrző mellett az enaplóba kapják, hogy a szüleik tájékoztatva legyenek a gyermekük iskolai teljesítményéről.

Az ügyintézés jelentős része az ügyfélkapun keresztül zajlik (adóbevallás, időpont egyeztetés, stb...).

Az orvosok neten keresztül kérdezik le egy beteg kórtörténetét.

 

A fent említettek alapján mindenki döntse el, hogy mennyire van szükség vagy nincs szükség az internetre a napi munkához és egyáltalán a társadalmi léthez.


Vendég

#124 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 10:10:38

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

 Te reggeliztél is, vagy csak a pálinkát hörpintetted fel szokásod szerint?

Szerintem az ilyenektől, mint Te, kellene adót szedni hülyeség-adó címen,

Aton

#126 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 10:16:26

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

 Hmm érdekes .. ki is a bért(r)ollnok..  Koncentrációs tábort nem szeretnél esetleg Führer.. 

Szarban a haza? Kevesebbet kell lopni.. Korrupt barátaid kitiltásra kerülnek az USA-ból.. nem mintha érdekelne.. de 2 Mrd HUF értékben írasson tanulmányt majd nyerhet a pályázaton.... aztán a cég akinek fizetni kell ezért a tanulmányért.. ( nem enyhén Narancs háttérben ragyogva) visszajelzi, hogy utaljanak, írják meg a tanulmányt maguknak, hogy legyen mit a teljesítési igazoláshoz csatolni.pff... te bértroll. Remélem te leszel az első akinek nem jut majd iNTERNETRE :) 


Vendég

#128 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 10:18:41

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

A történések azt mutatják, hogy az ország válságáról nem a nép tehet. Mi, nyugdíjasok már hozzájárultunk, de ez nem volt elég. Sőt, lehet mondani, hogy már mindenünket odaadtuk.

orbantakarodj

#180 Re: Nagyon helyes ez az adónem

2014-10-22 13:36:02

#112: Egres Béla- JGE - Nagyon helyes ez az adónem 

Most elmondom én hogy látom a helyzetet. Bevezetik ezt az adónemet, amit nyilván nem tud egyik szolgáltató sem 100%-ig átterhelni a végfelhasználókra a piaci verseny miatt. Nyilván emelkedni fog minden internet előfizetés díja, de az adónak így is csak kis százalékát lehet átterhelni a végfelhasználókra. Hogy miért? ok-okozat: nincs pénzük kifitzetni ezt az adót (nem nincs, ne is próbálj meggyőzni, részletesen kifejtem lent), ergo lemondják az internetet. Marad a ma már bőven elavultnak számító, a mai tempóhoz képest brutálisan lassú folyamatok felélesztése (pl. email vs. postia levél). Ez pedig a gazdaság rohamos hanyatlásához vezet. Namost, ez alapján kénytelenek a szolgáltatók átvállalni a nagyrészét az új adónemnek, amint csak a profitból tudnak fizetni. Az árverseny miatt nem tudják az egekbe emlni az árakat, ergo jóval kisebb nyereséggel kell számolniuk mint eddig (esetleg veszteséggel?). Ez pedig ahhoz vezet, hogy egyre kevesebb szolgáltató tud/akar érvényesülni a piacon. Szolgáltatók továbbra is lesznek, de egyre kevesebben és/vagy egyre kisebbek. Ez alapján elkerülhetetlen, hogy egy nagy szolgáltató kiemelkedjen, ez pedig vagy állami, vagy fidesz közeli lesz. És máris ott tartunk, hogy a kormány a kezébe vette gyakorlatilag a teljes internet elérés felügyeletét. Vagyis, tetszőlegesen tilthatnak meg tartalmakat, tetszőlegesen figyelhetik meg mindenki adatforgalmát, és még lehetne sorolni. Arról nem is beszélve, hogy az állami szolgáltatónak fizetsz az internetért, amit még pluszban meg is adóztatnak. Szép jövő.

És hogy miért nincs pénze az embereknek? Amikor mindenki okostelefonnal rohangál, a négy napos ünnepre pedig nem lehet helyet foglalni mert minden hotel tömve van? Az okostelefon ma már nem luxuscikk, inkább vált a modern élet elengedhetetlen kellékévé. Magyarul, tök mindegy milyen a pénzügyi helyzete szerencsétlen állampolgárnak, muszáj egy ilyet beszereznie. És hogy miért? Pontosan az internet miatt. Lehet ezt tagadni, de az internet ma sokkal nagyobb befolyással van az életünkre mint azt szeretnénk hinni. A kapcsolattartás és az információszerzés olyan eszköze aminek a hatékonyságát még csak meg sem tudja közelíten egy ma elérhető technológia sem. A másik pedig az erzsébet utalvány és hasonló, polgárokat segítő fizetőeszközök. Nyiván aki csak teheti használja, és aki csak teheti adja is ezeket foglalkoztatói oldalról. Hogy miért? Mert jóval kisebb az adóterhe, mint a pénzbeli juttatásoknak. Viszont ezek a fizetőeszközök csak célzott szolgáltatások, termékek vásárlására vehetőek igénybe, ezáltal nagyon jól lehet befolyásolni az embereket hogy mire költsék a pénzüket. Miután pedig ez megtörtént, el lehet készíteni az olyan statisztikákat mint ami alapján te is azt mondtad, hogy az emberekenek van pénzük. Pedig nincs.