Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

bpetya75

#4764 Re: Re: Konkrét szakmai klérdés... (Re: Re: Konkrét alternatívákat)

2014-04-24 06:14

#4761: peti - Re: Konkrét szakmai klérdés... (Re: Re: Konkrét alternatívákat)

Kedves Druszám!

Igazságod vagyon, ami kicsit kevesebb vitriollal jobban befogadható lenne ;-)

Teljes mértékben igaz, hogy az akác ellen leghatékonyabban a kiöregítéssel lehet harcolni. Amelyik lábon pusztul el, az nyilván nem fog már sarjadni, közben pedig szépen jöhetnek az árnyéktűrő őshonosok (ebbe a körbe a kései meggy nem tartozik bele, kései zselnicéről én sem hallottam még). Már ahol a termőhely engedi.

Válaszok

peti
Vendég

#4772 Re: Re: Re: Konkrét szakmai klérdés... (Re: Re: Konkrét alternatívákat)

2014-04-29 03:10:54

#4764: bpetya75 - Re: Re: Konkrét szakmai klérdés... (Re: Re: Konkrét alternatívákat)

Szia Petya!

Örömmel látom azt az empátiát, ahogy mindenki véleményét tisztelve megfogalmazod a gondolataidat. Nyilván más is észreveszi és tiszteli ezt a benned lévő értéket, és jó esély van rá, hogy ilyen fogalmazással szembesülve gondolkodjon el minden szereplő azon, hogy a másiknak is lehet valami kevés igaza. Ez lehet az első lépés, hogy valamiféle valódi szakmai diskurzus kialakuljon.

Annak, hogy magam félreérthetetlenül fogalmazok, saját hibáimon túl is van oka. A magyar erdészet véleményem szerint olyan helyzetbe kormányozta magát zömében az elmúlt 10 évben és csak részben a saját hibájából, ami komoly gondokat fog eredményezni. Engem mérhetetlenül elkeserít az a közöny, cinizmus és pökkhendi tudatlanság (és egyesek gátlástalan hatalomvágya), ami az erdei vagyon és termelőeszköz egyre gyorsuló erodálását körülveszi a szakmában. Ebben a helyzetben szerintem szükség van arra is, hogy valaki felkiáltson: Jön szembe a betonfal emberek!!!