Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#3741 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-24 06:51

#3729: bpetya75 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Remélem, azért Önök nem valami "4 mancsos" szervezet élharcosai. Akik szeretnének elérni valakiknek valamilyen gazdasági hasznot. Ugye nem így van?

Válaszok

bpetya75

#3743 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-24 07:05:06

#3741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

A saját nevemben tudok nyilatkozni, a többieket nem ismerem. Semmilyen szervezetnek nem vagyok élharcosa.

A saját tapasztalataim alapján nem értek egyet a kezdeményezéssel, ennek adok itt időnként "hangot".

Kispont

#3763 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-24 10:26:17

#3741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nem vagyok "harcos típus", inkább tépelődő. Hosszú ideig versenyszerűen sakkoztam, a játszma végkimenetele szempontjából minden lépés lényeges, akár egyetlen lépés is lehet döntő jelentőségű. Van egy (kicsi) akácosom, amit a szokásos módon használok. Olvastam a petícióról, és - hozzáértő nem lévén - nem akartam emóciókra alapozni a véleményemet. Kérdéseket tettem fel többeknek. Értékes válaszokat kaptam pl. "bpetya75", "egy biológus", "erdőkerülő" hozzászólóktól, amiket kritika nélkül nem fogadtam el, összevetettem az általam elérhető és megérthető irodalommal. Az általuk leírtakat hitelesnek és konzisztensnek kell tekintenem.

A Négy Mancs szervezetről hallottam, tevékenységüket nem ismerem, nincs véleményem róluk. Szerény hasznot húzok az akácosomból.

Van még egy nyitott kérdésem, amire nem kaptam választ: "az én tizenméter széles, 1960-ban telepített sáverdőm szükségképpen le fog romlani?"

Ebben tudna segíteni? Köszönöm.

egy biológus

#3774 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-24 13:09:42

#3741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nem vagyok tagja semmilyen állatvédő vagy egyéb hasonló szervezetnek. Biológus vagyok, úgyhogy az átlagnál némileg képzettebbnek számítok a fenntarthatóság biológiai vonatkozásaiban, ezért bátorkodtam megosztani a véleményemet. Önkéntesként dolgoztam élőhelyrekonstrukciós munkákban a Duna-Ipoly Nemzeti Parknál és a bátorligeti őslápon is (mindenféle juttatás nélkül). Tapasztalatból tudom, hogy mit okoz az akác (és más invazív fajok) ezeken a területeken, és hogy milyen nehéz tőlük megszabadulni. Az ország többi részén sem jobb a helyzet sajnos.

Erdőm nincs, és nem pénzel a francia vagy egyéb nyugati mézlobbi sem, ha esetleg erre gondolt volna. Egyébként köszönöm a feltételezést...