El a kezekkel Alföldi Róbertől!

Quoted post

azahar

#6 Ne azért váltsák, le amit el sem követett....

2011-05-24 23:18

Nem szeretem Alföldi Róbert rendezéseit. A szinház ne elkeserítsen, arra jó az élet, hanem mondjon szép meséket, állítson jó példákat. Nem a rosszat kell hagsúlyozni, és egy szép meséből (Janncsi és Juliska) thillert csinálni. Igenes van boldogság, jóság.
Ennek ellenére azt mondom azért, mert egy felkészületlen újságíró megkapja a magáét, nem kell leváltani. Lehet én értettem rosszul, az orális szex emlegetését. Álláspontom szerint annyi erotikát kívánt ezzel az újságírónak egész életében, amennyi az Ember tragédiája feldolgozásában van. Elég kemény trompf, keményebb mint amire általában gondolnak, meg háborognak. De látszik benne a szellem és elegancia. Ezért nem lenne elegáns felmenteni. Csak az a kár, hogy nem látok a másik oldalon alternatívát. A felkészületlenség pedig a nemzeti oldal szégyene. Amíg megfelelő szinvonalú váltás nincs, addig csak maradjon. Van Alföldinél rosszabb is, mégpedig a butaság, a napi politika általi befolyásolhatóság és a felkészületlenség. Üdvözlettel: Barkó József

Válaszok

Lengyel Anna

#8 Re: Ne azért váltsák, le amit el sem követett....

2011-05-25 00:07:39

#6: azahar - Ne azért váltsák, le amit el sem követett....

Barkó Józsefnek: Szép magától, hogy védi Alföldit, de a hozzászólása első bekezdését jobb volna törölni. A Jancsi és Juliska című Grimm-mesének a világon semmi köze a János vitézhez. Nem Pörzse Sándortól kéne beszerezni az infót, hanem olvasni kéne. Például a János vitézt Petőfi Sándortól, akinek nyomán a Kacsóh-Bakonyi-Heltai szerzőhármas megírta az Alföldi által rendezett színdarabot, melyben a két főszereplő neve Kukorica Jancsi és Iluska.


Vendég

#22 Re: Ne azért váltsák, le amit el sem követett....

2011-05-25 12:39:33

#6: azahar - Ne azért váltsák, le amit el sem követett.... 

 Lengyel Annát megkövetem, a vicc kedvéért tettem én is ki  a Pörzse féle változatot de, teljességgel igaza igaza van. Vagy ki kellett volna szednem az elejét, vagy hozzá tenni ezt:
" A Jancsi és Juliska című Grimm-mesének a világon semmi köze a János vitézhez. Nem Pörzse Sándortól kéne beszerezni az infót, hanem olvasni kéne. Például a János vitézt Petőfi Sándortól, akinek nyomán a Kacsóh-Bakonyi-Heltai szerzőhármas megírta az Alföldi által rendezett színdarabot, melyben a két főszereplő neve Kukorica Jancsi és Iluska."  (Lengyel Anna nyomán) :-))  És imé a klasszikus változata a "Jancsi és Juliskának", lehet összehasonlítani :  http://www.youtube.com/watch?v=V_iWiiGed80   Mégegyszer köszönöm : Barkó József