MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT

Quoted post

BVLDora

#16 .

2013-05-14 09:38

Előre elnézést, hogy hosszú leszek, de nagyon kikívánkozik belőlem.

Három gyermeket szültem kórházban, mindhárom komplikációmentes volt. A kórházban töltött 3 napban ÖSSZESEN 4 órát tudtam pihenni. Minden órában történt valami. Egy gyermekágyas kórházi szoba minden, csak nem nyugalmas!

Jött a takarítónő reggel fél 6-kor, végigzörögte a kukákat a cserezacskókkal.
Aztán hozták a reggelit, majd következett a gyermekorvosi vizit, végigvizsgálták a babákat.
Mire ezeknek vége volt, jöttek a nőgyógyászok.
Majd az anyakönyvvezető járta végig a szobákat, utána pedig a kórházi védőnő.

A délelőtti ’programok’ lefutottak, következett az ebéd tálalása, utána egy újabb körben a tányérok összeszedése. Itt végre lett volna egy órácskám aludni, de kezdődött a látogatási idő. A székesfehérvári kórházban (az influenzaszezont kivéve) a látogatók bejöhetnek a folyosóra, egészen a szobák ajtajáig. Sokan ezt sem tartják be és bejönnek a szobákba is.

Miután szerencsésen túléltük a látogatók hadát kezdődött a vacsora tálalása, a takarítónő is futott még egy kört és persze nem maradtak el a reklámajándékokat osztogatók és a fényképész-hiénák sem. Este még volt egy nőgyógyászati vizit, egy vacsora-tálalás és egy csecsemősnővér-invázió: jöttek megfürdetni a babákat. A napi rutinprogramot néha megfejelték még egy extra főorvosi vizittel és valamelyik nap végigjárták a szobákat és beadták a BCG-oltást is.

Ezek mellett ne felejtsük el, hogy a babát is el kell látnunk és egy sokágyas szobában nem csak a miénk sír ugyebár. Én az első napokban nem tudtam megkülönböztetni a saját babám sírását a többiekétől, szóval ugrottam mindig, ha valamelyik nyikkant egyet. Pelenkázni, szoptatni kell és a frissen szült anyukának is illene lezuhanyozni naponta legalább kétszer.

Aki mindezek mellett tud pihenni, azt nagyon irigylem. Nem egyszeri tapasztalat volt, hanem 3-szor csináltam végig ugyanezt a rémálmot. Tényleg ilyen átjáróháznak kell lennie egy gyermekágyas részlegnek??? Ha még egyszer szülnék, egész biztosan azt választanám, hogy biztonságos, kórházi körülmények között szüljek, de utána -ha minden rendben van- hagyjanak végre pihenni és a babámra koncentrálni!

Ugyanakkor azokkal is mélyen egyetértek, akik azt mondják, hogy nagyon stabil jogszabályi háttér kell: kötelező gyermekorvosi és védőnői vizitek az első napokban mindenkinek a saját otthonában!

Válaszok

Cashmere

#74 Re: .

2013-10-18 08:22:31

#16: BVLDora - .

Szívemből szóltál! Kettőt szültem, szintén Fehérváron. Ez az egész még a kétágyas VIP-nek mondott szobában is gázos volt. Ha jól van anyuka és a baba, dönthessen az ottlétük felől!