A közoktatásért!

Független Tanerők Hangja

/ #183 Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 20:25

#173: Sugógadep - Re: Fordítva bekötött pedagógus

Kedves Fordítva bekötött pedagógus! Megnéztem a hozzászólásaidat, és rájöttem, hogy nem is te pártoskodtál. Elnézésedet kérem, ha megvádoltalak vele. Bár a megjegyzéseid eléggé megosztóak, lehet, hogy ez nem baj, talán még erősítheti is a pedagógusok önfejűségét. Az sajnálatos, hogy egyes problémák megemlítése mellett az azokra adható alternatívát már nem kerested, így pedig lásd be, a bizonytalanabb kollégákat nem arra ösztönzöd, hogy tegyen önmagáért, holott az ő bekapcsolásuk pont válasz lenne a problémákra. Talán magad is bizonytalan vagy, hogy mit akarsz.

Igazad van, tévedtél a demokráciával kapcsolatban. Nem teheted azt, amit akarsz, mert az káoszhoz, anarchiához vezet. A demokrácia továbbra is a többség akarata, és most pár tanár szeretné elérni, hogy a pedagógusok többsége - ti. a kormányzattal szemben ezúttal - maga dönthessen a saját sorsáról, munkakörülményeiről, stb. Ha te ezt nem tartod ésszerűnek, akkor írd meg, mit tartanál annak!?

Szerintünk el kell érnünk, hogy a többség 1 irányba - vagy közel 1 irányba - húzzon, ne legyen megosztottság. Ha ebben partner vagy, akkor köszöntelek téged, ha nem, akkor ne bizonytalaníts el másokat is! Elhiszem, hogy félsz, sokan félnek közülünk, őket könnyű elbizonytalanítani. Pont ezért fontos, hogy többen legyünk, mert minél többen vagyunk, annál erősebben, hangosabban tudjuk a céljainkat követelni, az érdekeinket védeni.