A közoktatásért!

Elkeseredett

/ #182 Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 19:16

#178: A karaván halad - Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

És most majd minden más lesz?

Sok mindenben igazad van. Sok ponttal értek egyet azokból, amit leírtál. Csak én azt látom, hogy ezen a mostani oktatási reform nem javít a helyzeten, csak mindezen hibák  fölé pakolja a magáét.  Vagy tudsz akár csak egy pontot megjelölni az általad felsoroltak közül, ahol az új rendszer majd javulást hoz?? Csak halmozza mindazt, ami a pedagógusok munkáját megnehezíti.

Nem kell a jövőbe látnom. Még csak január van, de már érzem a saját bőrömön. Ha te nem, akkor valószínűleg nem is a közoktatásban dolgozol. Vagy a homokba dugod  a fejed. Az egyéni kezdeményezésemet meglehetősen megnehezíti az új rendszer. Csak egy példa: Versenyre viszem a gyerekeket. Ahhoz, hogy én útiköltségtérítést kapjak, a következőket kellett eddig tennem: bementem az iskolatitkárhoz, vittem a nevezési papírt, kitöltöttem egy nyomtatványt és kifizette az útiköltséget. Mit kell tennem most:

1. Engedélyt kérnem írásban a tankerülettől, hogy elvihessem a gyerekeket.

2. Számlát kell hoznom az útiköltségről. (egyelőre nem tudom, hogyan, mert autóval megyünk)

3. Az igazgatónak ki kell törltenie egy nyomtatványt, amivel igazolja, hogy ott voltunk.

4. Az igazgatónak ki kell töltenie egy, a tankerület által  rendszeresített nyomtatványt az utazásról. (Még nem láttam, nem tudom, mi van benne.)

5. Mindezt el kell küldeni a tankerületnek, aki elbírálja a jogosultságot, majd értesít arról, megkapom-e a pénzt.

6. Ha megkaptam az értesítést, be kell fáradnom a tankerületi központba, (pénztári órák: kedd: 10-12, szerda 13-15) és felvehetem a pénzt.

 

Ez nem kitaláció. Ez a valóság. Szerinted mi lesz a következmény?