A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

nagymaki

/ #91

2013-01-23 16:30

Pesterzsébeten nőttem fel.Itt soha nem volt divat a zsidózás cigányozás svábozás.A mai napig nem érdekel senki származása,de a határt valahol meg kell húzni.
Az a bűnös aki a háború után ennyi idő elteltével kollektív bűnösséget állapít meg.A spanyoloktól kértek már elnézést a mórok rájuk szabadításáért?
Miért nem beszélnek soha az egyszerű vidéki,fővárosi emberekről akik az életük kockáztatásával sok embert mentettek meg,szép csendben,mellüket nem verve,és azóta sem híresztelték.Ki kelti a feszültséget.Azért a másik oldalnak is magába kellene nézni alaposan.Most a társadalomnak nem széthúzásra,hanem összefogásra van szüksége,de látható a szándék a megosztásra,az emberek egymásra uszítására,mert így lehet még többet rabolni és bizony látszik a szándékos bosszúhadjárat a holokausztért azokon akik akkor nem is éltek.A dolog a visszájára fordul egyre inkább.Nem feltételeztem volna,hogy egy bölcs nép a mai bosszútól lihegő a társadalmat megosztó egyedeit miért nem tartja vissza,és ítéli el.A csúcs a Magyar Államvasutak beperlése.Próbáltak volna ellenállni a vasutasok.Aki ilyen feljelentést tett az nagyon messze volt a valóságtól.Be kellene végre fejezni az ilyen dolgokat,természetesen nem felejtve a borzalmakat,és a felnövő ifjúsággal ismertetve-nehogy valaha is ilyen megtörténjen.Sajnos egyre inkább az látszik a mai mindennapos,erőszakos 1945 után születettekkel való fizetési igény felmerülése nagy ellenszenvet szül a magyar zsidósággal szemben.Ez kinek az érdeke?
Ismétlem,itt Pesterzsébeten gyerekkoromban fel sem merült senki származásának kérdése,és annak alapján való megítélése.Két fajta embert ismertünk,a rendes becsületes embert,és a kerülni való csibészt.Ennyire egyszerű.A mai napig nem érdekel ki a zsidó ki nem,csak a fejem kapkodom amikor egyes közszereplők a televízióban büszkén kijelenti "zsidó vagyok,kommunista és meleg" Egyik sem érdekel,mindenkinek magánügye származása,politikai hovatartozása,és szexuális szokása.Itt jön be a rendes ember kérdése.Az említett tulajdonságoktól bőven lehet valaki a világ legjobb embere,de a leggaládabb is.
Tudják az a szomorú a XXI.század elején még ilyen dolgok foglalkoztatják az embereket,és ilyen kártérítéseket kell az utódoknak fizetni,de felteszem a kérdést kinek,hisz annyi év telt el,már alig él valaki a borzalmas események túlélői közül.Mi van Svájccal? A pénzvilág bajnokainak tartják magukat,hány szerencsétlen ember vagyonát nyúlták le?
Szeretném felhívni azon honfitársaim figyelmét,akik zsidó származásúnak vallják magukat,vallják magyarnak is önmagukat,példa van rá bőven a magyar történelemben,hány rendkívüli hazafi volt közölük,mekkora magyarok voltak,de most büszkén hangoztatják egyesek zsidó származásukat,mintha valaki is kíváncsi volna rá.De sajnos ezzel a hozzáállással egyre inkább kíváncsiak lesznek az emberek,és bizony nem tetszik a dolog nekik.Itt én meg tudom ítélni közvetlen szomszédaim stb.viselkedéséből,hogy nagyon elegük van és már tesznek néha olyan kijelentéseket ami bizony nem csak súrolja,hanem ki is meríti az antiszemitizmus fogalmát.A pásztorfiú esete a farkassal,addig addig mondogatják ránk,hogy antiszemita a magyar,hogy sokan már azzá is váltak.Lehet ez a cél,ezért van az,hogy a cigánysággal összeugrasztják szándékosan az embereket? Mert nem lehet véletlen az a hülyeség,hogy egy bűnözőről nem lehet kimondani,igen is cigány,mint ahogyan Amerikában is kimondják "Az elkövető színes bőrű" A törvény hagyja öregeinket lemészárolni,"Megyünk öregezni"mondja a cigány és élvezetből /mert senki se mondja,hogy 700 Ft.-ért/kínhalállal öli meg a már járni is alig tudó öregeket.Mit mond a köznép? Van fogalmuk honfitársaimnak? Amennyiben lenne,nem azzal foglalkoznának amiért ez a hozzászólás történik,hanem a törvény szigorával csapna le az ilyen gaztettekre.Sok embernek a vélemény az,ez is a bosszúállás része.Nem járnak vajon nyitott szemmel és füllel az utcán,nem látják saját maguk gerjesztik az emberek haragját elutasítását?
A magyar ember mindig befogadó volt,soha sem volt rasszista stb.-De toleráns sem,Most pedig a tolerancia határait feszegetik derék /televízióban büszkén elmondott-onnan tudom/ zsidó származású honfitársaim.
Vajon mi céljuk van vele,mert céltalanul biztosan nem csinálják,mert mint írtam okos bölcs nép volt,de lehet elfajzottak?