Petíció a BGF-KKK 2012. évi órarend változtatásai ellen.

senkise bántott

/ #15 Észérvek?

2012-12-21 17:44

Remélem, hogy összejön elég aláírás és elkészül a hivatalos petíció. Ekkor legalább 1000 ember vállalná névvel és aláírással, hogy igazából ő nem akar tanulni, nem azért van itt.

Roppant szórakoztató látni, hogy egyesek megpróbálják észérvekkel alátámasztani ezeket. De egyvalamit nem értek és szívesen venném, ha valaki elmagyarázná:
Egy átlagos ember 3-4 éves korától óvodába jár. Hétfőtől-péntekig.
6 éves korától általános iskolába, majd utána középiskolába/gimnáziumba. Hétfőtől-péntekig.
Amikor megkapja a diplomáját és elmegy dolgozni, akkor is hétfőtől-péntekig dolgozik egészen a nyugdíjig. (lehet ezért hívják a pénteket is munkanapnak és nem hétvégének, "elő-hétvégének", "kis szombatnak")
Akkor mi olyan rohadt különleges a főiskolai három évvel, hogy egyeseknek derogál pénteken iskolába járni? Őszintén érdekel erre a válasz. (Abba bele sem merek gondolni, hogy milyen lehetett a "mentális egyensúlya" az embereknek, amikor még a szombat is munkanap volt.)

Emellett egyesek azt mondják, hogy dolgozni kell mellette. Elismerem nem kevés a tandíj, hogy csak úgy meglegyen bárkinek. De ez a probléma nem olyan új, mint sokan hiszik. Már elég régen felmerült és náluk sokkal okosabb emberek rájöttek a megoldásra is: azóta ezt úgy nevezik levelezős képzés.
Az esti nyolcas óráktól már tényleg fulladoztam a röhögéstől. Én ha egy normál hétköznapon fél hat után szétnézek a Külker folyosóin nem túl sok embert látok, inkább attól félek rám oltják a villanyt, mert azt hiszik már nincs bent senki. Gondolom, ha órájuk lenne az embereknek, akkor a szünetben ilyen későn (?) látnám őket, de nem. Csak egy pár ember, akik többségében úgy is ÖTB-sek és önként vállalták. Ha pedig most sincs túl sok ember bent fél ötig/hatig, akkor az új órarenddel ki lenne ott fél nyolcig?

De ez az én véleményem. Mint mondtam remélem összejön a petíció és híre is lesz. Zseniális szalagcíme lenne ennek a sajtóban most, hogy sokan azért küzdenek, tüntetnek az utcán, hogy jövőre legyen állami támogatott gazdasági képzés:
"A külkeres diákok nem akarnak pénteken tanulni". Lehet a péntek le is maradna.